Past Board Directors

ΜΑΙΗ  ΑΙΣΩΠΟΥ (Ομιλος Αθηνών Βορρά)

 BOARD DIRECTOR OF  I.I.W. 1999-2000

Προεδρος I.I.W.  Lillian Pettigrew

Μήνυμα Προέδρου

“Reach Out, Keep Hope Alive, Turn Giving Into Living”

“Απλωσε το χέρι, Κράτησε την Ελπίδα, Ζωντανή, Κάνε την προσφορά τρόπο ζωής»

Η θητεία της άρχισε την 1η Ιουλίου 1999, μετά την εκλογή των 16 Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  του .  Η πρώτη σύσκεψη, που ονομάζεται Governing Body Meeting έγινε στο Manchester της Αγγλίας.

Το 2000 ήταν η χρονιά του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου, που έγινε τον Απρίλιο στην Στοκχόλμη, και συμμετείχε και στην δεύτερη συνεδρίαση του Governing Body Meeting στη Στοκχόλμη, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό. Στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έκανε μία σύντομη εισήγηση ως  Board Director.

Με την ιδιότητα της αυτή,  ξενάγησε την Πρόεδρο του I.I.W. Lillian Pettigrew, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα και παρέστη στο 14ο  Πανελλήνιο Συνέδριο.

Από την άφιξη της Προέδρου Lillian στο αεροδρόμιο, δεν έλειψε ούτε στιγμή από δίπλα της.  Την ξενάγησε σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, και έμεινε κατενθουσιασμένη.  Ήταν μαζί της,όταν επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο Αθηναίων  Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος της προσέφερε ένα έξοχο βιβλίο για την Αθήνα, καθώς και κατά την επίσκεψη μας στο Πρέσβη της Καναδικής Πρεσβείας. Δεν έλειψε ούτε από τις επισκέψεις μας στους ΣΤΟΧΟΥΣ της Περιφέρειας. Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου ήταν η μεταφράστριά της.

To 2005 μου ανακοινώθηκε ότι έχω εκλεγεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς  Innerwheel για την χρονιά 2006-2007 όπως φαίνεται από τo επισυναπτόμενο κείμενο του αντίστοιχου DIRECTORY “Βιβλίου”.  Στη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με όλα τα μέλη έλαβε χώρα στο νησί New Jersey, περιοχή της Προέδρου Janet Day (Μεγ. Βρεταννία).  Το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων ασχολήθηκε για τις προτάσεις που θα ζητητούσαν στο Συνέδριο του 2009 που θα ελάμβανε χώρα στο Kuala Lapur.

Συζητήθηκε το θέμα της δοθείσης κάρτας στους δυο ομίλους του Inner Wheel  στα κατεχόμενα της Κύπρου από την Προ-πρόεδρο του Διεθνούς Erna Fandal από την Νορβηγία. Επίσης, συζητήθηκαν τα οικονομικά και όσα θέματα ήταν αναγκαία για την λειτουργία του οργανισμού.

Εκλέχθηκα και την επόμενη χρονιά το 2007-2008 κατόπιν υποβολής της υποψηφιότητας μου.  Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε χώρα στο Μανστεστερ  που είναι η πόλη στην οποία είναι τα Κεντρικά Γραφεία του Inner Wheel σε πολύ ωραίο ξενοδοχείο. Η Πρόεδρος ήταν η KAMALA RAMAKRISHNAN απο την Ινδία. Σε αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν προτάσεις για το Συνέδριο στη τελική τους μορφή μετά τις διορθώσεις που εστάλησαν από ομίλους και Διοικήσεις. Όπως και τα οικονομικά τα οποία είχαν ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με το Νόμο που αφορά συλλόγους στην Μεγάλη Βρετανία.  Επίσης έγινε ιδιαίτερα αναφορά για τα κριτήρια για την επιλογή για το μετάλλιο στο όνομα της ιδρύτριας του Inner Wheel Margaret Golding, ως και για την αλληλογραφία που επιμερίστηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τους ομίλους που δεν ανοίγουν σε Διοικήσεις.  

DR MARIA Ch GOUSIDOU-KOUTITA

BOARD DIRECTOR OF IIW 2010-2011

Πρόεδρος Διεθνούς IIW Dr. Pallavi Shah με συνθημα της χρονιάς “Commit with Conviction, Compassion, Connisterncy” «ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΤΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ-ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ»

Η θητεία μου ως Board Director άρχισε το  Ιουνιο 2011 μετά την εκλογή των Board Directors και του Διοικούντος Σώματος του IIW. Το 1ο Governing Body Meeting (1-6 Οκτωβρίου 2010) που έγινε στην πόλη Mumbai των Ινδιών, πατρίδα της Προέδρου του Διεθνούς. Ξεκινήσαμε ηλεκτρονικά την επικοινωνία  μεταξύ μας με τις αλλες αξιωματούχους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πριν το ταξίδι μας στις Ινδίες. Αμέσως γίναμε μία ηλεκτρονική παρέα και ας μη γνωριζόμαστε μέχρι τότε μεταξύ μας

Εγώ από την πλευρά μου ως Board Director προερχόμενη από την Ελλάδα εκθείασα σε όλο το Διεθνές Συμβούλιο του IIW την πόλη μου Θεσσαλονίκη και τη χώρα μου.  Κάθε μία από τις Board Directors ήταν υπεύθυνη για ομίλους που δεν ανήκουν σε Περιφέρειες . Προσωπικά ήμουν υπεύθυνη (σε θέση Διοικητού) όπως μου ορίστηκε από το Διεθνές IIW, για τους Ομίλους  που επέλεξε το Διεθνές. Επικοινώνησα με τις Προέδρους των εκεί Ομίλων.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούσα από το Λονδίνο για Μουμπάι με απ ευθείας πτήση 10 ωρών για το Governing Meeting. Εκεί με υποδεχθηκαν την νύχτα 4 inner-wheelers Ινδές και μου έδωσαν και τα δώρα μου. Την επόμενη μέρα άρχισε η Συνεδρίαση του Governing Board Meeting όπου μοίρασα σε όλες δώρα από την Ελλάδα (από ένα βραχιόλι αρχαικού τύπου, και ένα CD με ελληνική μουσική για το Executive committee (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Προπρόερδρο, Ταμία Εκδότρια, Καταστατικού, και την Administrator) και από ένα τραπεζομαντηλάκι κεντημένο με φύλλα ελιάς για τις 16 Board Directors. Όλα αυτά μέσα σε τσάντες που έγραφαν Greece μαζί με τους χάρτες της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας που προμηθεύτηκα από τα γραφεία του ΕΟΤ. Τρεις μέρες διήρκεσε το Governing Board Meeting και σε θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα παρενέβαινα αν και γνώριζαν και ο ίδιες τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουμε.

Κάθε απόγευμα μέχρι το βράδυ, ήμασταν καλεσμένες  από διάφορους Ομίλους IW των Ινδιών (1 δισεκατ. κάτοικοι) . Η Ινδία εχει Εθνικό Διοικούν Σώμα (Association). Κατά την τελευταία μέρα είχαν το φεστιβάλ IW σε θέατρο της πόλης τους όπου κάθε Όμιλος χόρευε ή τραγουδούσε με τις εθνικές ενδυμασίες τους.

Αμέσως μετά το ταξίδι μας αρχίσαμε την επικοινωνία μας με ότι θέματα προέκυψαν από τους ομίλους και τις Περιφέρειες και που θα συζητούνταν στην επόμενη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του IIW. Γίνονται 4 Συνεδριάσεις το χρόνο εκ των οποίων οι Board Directors μετέχουν στο Governing Board Meeting που γίνεται αρχές Οκτωβρίου στη χώρα προέλευσης της Προέδρου του Διεθνούς . Η έγκαιρη παρέμβαση σε όλα τα θέματα αλλά και κυρίως σε ότι αφορούσε την Ελλάδα ήταν ουσιαστικής σημασίας και γινόταν κατανοητή από το Διεθνές IW

  .          Στο panel του Governing Body Meeting του IIW στο Mumbai των Ινδιών Οκτώβριος 2010

το Διεθνές InnerWheel κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης Mumbai των Ινδιών Οκτώβριος 2010

 

 

Τη χρονιά 2011-2012 είχα τη τιμή και τη χαρά να έχω εκλεγεί IIW  Board Director, δηλαδή μέλος του Διοικούντος Σώματος του IIW, με Πρόεδρο τη  Γαλλίδα Catherine Refabert.

Το 2012 ήταν χρονιά Παγκόσμιου  Συνεδρίου, του 15ου, που έγινε τον Απρίλιο του 2012 στη Κωνσταντινούπολη Ήταν ένα ιστορικό  Συνέδριο που υπό την εμπνευσμένη ηγεσία της Catherine Refabert  έφερε τομές και αλλαγές σημαντικές  στο Καταστατικό του Διεθνούς  που μας αφορούν όλες.

Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η περίφημη Πρόταση Νο 17 που ψηφίστηκε και είχε άμεση ισχύ και αφορά την απόκτηση της ιδιότητας ενεργού μέλους του IW  από γυναίκες, που έχουν την ίδια με μας αίσθηση προσφοράς και αφοσίωσης  χωρίς να είναι προϋπόθεση  οι δεσμοί τους με το Ρόταρυ  και το IW και με τον απαραίτητο όρο να συμφωνεί –με την εισδοχή- η πλειοψηφία των μελών του Ομίλου (Καταστατικό μας: ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ, σελ. 4, παρ. 4 Σε επίπεδο Ομίλων, Α. γ  Ιδιότητα Ενεργού Μέλους)

Η 1η  Συνεδρίαση του Διοικούντος  Σώματος του IIW έγινε από τις 5-7 Οκτωβρίου  2011 στο Cheshire, ευρύτερη περιοχή Manchester, Αγγλίας.

Η 2η Συνεδρίαση έγινε στις 16-4-2012  στη Κωνσταντινούπολη, όπου και πραγματοποιήθηκε το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο από τις 16-22 Απριλίου 2012.

Η θητεία μιας BD περιλαμβάνει <Δουλειά, δουλειά, δουλειά!> Στις συνεδριάσεις  συζητώνται  τα θέματα  της  Ημερησίας  Διάταξης  που πρέπει να τα έχει μελετήσει σε βάθος, να είναι πλήρως  ενήμερη ,να συμμετέχει στις συζητήσεις και στις ψηφοφορίες.

Η Πρόεδρος ζητεί από τις BDs  να έχουν ετοιμάσει εισηγήσεις επί θεμάτων που εκείνη κρίνει και πιστεύει ότι είναι σημαντικά  για το IW τις οποίες παρουσιάζουν στις συνεδριάσεις του Διοικούντος Σώματος.

Η αμέσως τ. Πρόεδρος  του IIW  είναι υπεύθυνη για τους Ομίλους χωρίς Περιφέρεια  και αναθέτει σε κάθε BD την παρακολούθηση της  λειτουργίας  Ομίλων χωρίς Περιφέρεια , καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

Σε χρονιά  Παγκόσμιου Συνεδρίου, όπως ήταν το 2012,  οι    BDs εργάζονται πυρετωδώς για μήνες  πάνω στις Προτάσεις, στις Τροποποιήσεις  επί των Προτάσεων και στην άριστη κατανόηση του Καταστατικού.

Η Πρόεδρος αναθέτει σε κάθε BD τη παρουσίαση ενώπιον των συνέδρων  των προτάσεων του  IIW. Η  Πρόεδρος  Catherine  Refabert  μου είχε αναθέσει  τη παρουσίαση 3 από τις προτάσεις του Διεθνούς  ενώπιον των 2500 συνέδρων στη Κωνσταντινούπολη.

Η 247Περιφέρειά μας  συμμετείχε στην ΄Εκθεση  Ζωγραφικής  που προκήρυξε η Οργανωτική  Επιτροπή του Συνεδρίου με θέμα < Το Διεθνές  IW     χωρίς σύνορα, γεφυρώνοντας  2 κόσμους, Ανατολή και Δύση> με το εξαιρετικό έργο της  Μαρίας  Μουστάκα, του Ομίλου IWΑθηνών-Βορρά.

Κάνοντας  ένα  απολογισμό της θητείας μου στο Διοικούν Σώμα του Διεθνούς  IW η Περιφέρειά μας και η χώρα μας εκπροσωπήθηκαν  με ουσιαστική παρουσία  στις Συνεδριάσεις του Διοικούντος Σώματος και στο 15ο Παγκόσμιο  Συνέδριο με  σημαντικές  παρεμβάσεις  και με προτάσεις   στις συζητήσεις επί  των διαφόρων θεμάτων,  στη λήψη αποφάσεων και στη περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση των διεθνών σχέσεων της Περιφέρειάς μας .

Στο σημείο αυτό παραθέτω τη θερμή επιστολή της Προέδρου 2011-12 Catherine Refabert,  που μου έστειλε με την ολοκλήρωση της θητείας και της συνεργασίας μας