Αδελφοποίηση και εκδρομή στην Κύπρο

Ο όμιλος Inner Wheel Γλυφάδας διοργάνωσε εκδρομή στην Κύπρο,το νησί της Αφροδίτης, από τις 2 έως 6 Μαρτίου 2018.

Η ομάδα αποτελούνταν από 12 άτομα, μεταξύ των οποίων η Εθν. Εκπρόσωπος Μάνια Φαλίδα, η πρόεδρος I.W. Γλυφάδας Μαντώ Ψαροπούλου, η προδιοικητής Γιάννα Γραβιά- Καλύβα και η προδιοικητής και Εψ. Εθν. Εκπρόσωπος Μαρία Πλοιαρχοπούλου. Επισκεφτήκαμε τις πόλεις Λάρνακα, Πάφο, Λευκωσία, Λεμεσό, πόλη Χρυσοχού. Σε όλες τις πόλεις συναντήσαμε τις φίλες ιννεργουίλερς της 96 περ. Κύπρου, μεταξύ των οποίων τη Διοικητή Νίτσα Χατζηζαχαρία, την Εθν. Εκπρόσωπο Εύη Ιεροδιακόνου, την αν. εθν. Εκπρ. Λορέτα Μπαρμπούτη, την υπεύθυνη επέκτασης και διοργανώτρια των εκδηλώσεων και ξεναγό μας, Ντίνα Κωνσταντινίδου, την προδ. Ξένια Παπαδούρη και την τέως Εθν. Εκπρόσωπο Γιούλα Λουιζίδου κ.α. Επίσης, συναντήσαμε την τέως πρόεδρο Ι.Ι.W. Charlotte de Vos και την Προδιοικητή Brigitte Koehler.

Η υποδοχή τους ήταν θερμή και η φιλοξενία τους απαράμιλλη και η διοργάνωση των εκδηλώσεων εξαιρετική. Το πρωί του Σαββάτου(3 MAΡTIOY) είχαμε μία εξαιρετική ξενάγηση από τη Ντίνα Κωνσταντινίδου, στην  πόλη της Πάφου. Το βράδυ του Σαββάτου στην Πάφο, στο ξενοδοχείο Aloe, έγινε η επίσημη τελετή απονομής της χάρτας στο νέο όμιλο PolisChrysohous Arsinoe Europea. Eίναι ένας νέος όμιλος με 30 μέλη, στην πλειοψηφία τους νέες κοπέλες, που με τη δραστήρια πρόεδρο τους Μαρία Χατζηθεοδοσίου, την Κυριακή μας ξενάγησαν και μας κέρασαν στην πόλη τους. Το δείπνο της βραδιάς του Σαββάτου ήταν εκλεκτό, υπήρχε ζωντανή ορχήστρα και παρουσιάστηκε συγκρότημα με παραδοσιακούς χορούς.

Τη Δευτέρα είχαμε εξαιρετική ξενάγηση στη Λευκωσία από τη Ντίνα Κωνσταντινίδου στα φυλακισμένα μνήματα,στην Αρχιεπισκοπή,στην παλιά πόλη και στην πράσινη γραμμή και οι όμιλοι της Λευκωσίας και της Κυρήνειας μας παρέθεσαν γεύμα με παραδοσιακές συνταγές.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε η τελετή αδελφοποίησης του ομίλου Γλυφάδας με τον όμιλο Λεμεσός Αμαθουσία. Η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν άψογη. Στο υπέροχο σπίτι της προέδρου Σύλβας Πετράκη υπογράφηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης από τις 2 προέδρους,Μαντώ και Σύλβα και 

ανταλλάχτηκαν δώρα, παρουσία της προέδρου Charlotte de Vos. Το δείπνο που μας παρέθεσαν ήταν τέλειo. Η φιλοξενία της Σύλβας και του συζύγου της ήταν καταπληκτική. Τα μέλη του ομίλου Λεμεσού- Αμαθουσία μας αγκάλιασαν θερμά. Mας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την τελευταία ημέρα είχαμε περιήγηση στη Λεμεσό με τα 18 χλμ παραλιακό μέτωπο, την παλιά πόλη, το μεσαιωνικό κάστρο και το εργοστάσιο χαρουπιών.

Γυρίσαμε στην Ελλάδα γεμάτες αναμνήσεις φιλοξενίας, περιποίησης, αγάπης, φιλίας και αδελφοσύνης από τις ιννεργουίλερς Κύπριες φίλες μας. Το ταξίδι  μας ήταν συναρπαστικό και ανεπανάληπτο.