Αφιέρωμα

Με την ευκαιρία της λειτουργίας του ιστότοπου της 247 περιφέρειας του I.W. Ελλάδος με νέα ανανεωμένη μορφή, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα αφιέρωμα στην ιδρύτρια του ιστότοπου, Ελένη Κογκέτσωφ, η οποία δημιούργησε τις ιστοσελίδες το 2002 και τις ενημέρωνε επί σειρά ετών, πριν ακόμα και από την ίδρυση του ιστότοπου του διεθνούς I.W.

Η Ελένη Σημαντήρη-Κογκέτσωφ, καθηγήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι σύζυγος του Λεωνίδα Κογκέτσωφ, καθηγητή της έδρας Ανώτερων Μαθηματικών και πρώτο Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει δύο κόρες, την Αυρήλια, Μαθηματικό και Λέκτορα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τη Σοφία, Γεωλόγο. Επίσης έχει και τρία εγγόνια.

Για καλή τύχη του Inner Wheel, μέσω του συζύγου της Ροταριανού Λεωνίδα, που διετέλεσε και διοικητής της 2480 περ. του Ρόταρυ, έγινε μέλος του ομίλου I.W. Ξάνθης το 1978. Διετέλεσε πρόεδρος του Inner Wheel Ομίλου Ξάνθης το 1997-1999, διοικητής της 247 περ. το 2001-2002 και εθνική εκπρόσωπος το 2003-2004.

Το 2002 που ήταν διοικητής η Ελένη και τα περισσότερα μέλη του Inner Wheel δεν ασχολούνταν με το internet, η Ελένη έθεσε πρόταση στην Α’ σύναξη ηγεσίας, στο 16ο Συνέδριο, το Νοέμβριο του 2001, για δημιουργία ιστότοπου-«website» της 247 περ. και των ομίλων στο Internet, φέρνοντας ολοκληρωμένη πρόταση και προσφορές από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου . Η πρόταση ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση και η Ελένη με 3μελή επιτροπή,(την Εθν. Εκπρόσωπο Ρόζμαρι Νικολακοπούλου, την προδιοικητή Μαρία Πλοιαρχοπούλου και την πρόεδρο του ομίλου Αθηνών Βορρά, Λυδία Κωνσταντινίδου), ξεκίνησε το σπουδαίο πόνημα του ιστότοπου. Βασίστηκε στις γνώσεις της στους Η/Υ, εφόσον είχε εργαστεί στο παρελθόν ως“Senior Analyst“ σε κέντρα πληροφορικής του εξωτερικού, και εκτός από Φυσική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εδίδασκε και μαθήματα Πληροφορικής.  Σημειωτέον, σύμφωνα με την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης, η εκάστοτε εθν. εκπρόσωπος είναι υπεύθυνη για καταχωρήσεις στο εθνικό site.

Η Ελένη, ως ειδική στην πληροφορική, δημιούργησε η ίδια τον ιστότοπο της 247 περιφέρειας Inner Wheel Eλλάδος, που βρισκόταν σε χώρο που δικαιούταν από την otenet, ως συνδρομητής της. Το όνομα της τοποθεσίας μας στο Internet ήταν users.otenet.gr/kogket και η διεύθυνση www.innerwheel247.info.se.  Αργότερα επελέγη www.innerwheel.gr, ως όνομα του ιστότοπου, και γίναμε συνδρομητές στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου “Hyperhostimg”.

Παράλληλα η Ελένη ετοίμαζε τις καταστάσεις των αξιωματούχων της περιφέρειας, τις οποίες από το 1990 έφτιαχνε χειρόγραφα η αείμνηστη Μαίη Αισώπου. Το 2002 έγινε συνεργασία της Μαίης και της Ελένης, η οποία πέρασε τις πληροφορίες σε αρχεία στον Η/Υ, με δυνατότητες πολύπλοκων και λεπτομερών πινάκων . Οι καταστάσεις περιείχαν στοιχεία των αξιωματούχων της Περιφέρειας 247, από το 1990. Περιείχαν δηλαδή πληροφορίες για όλα τα Διοικητικά Συμβούλια της Διοίκησης, τις Εθνικές Εκπροσώπους, τις Board Directors, καθώς και για όσες διετέλεσαν εκπρόσωποι των ομίλων, για κάθε όμιλο και για κάθε έτος. Οι καταστάσεις αυτές χρησίμευσαν στους ομίλους στην εκλογή των μελών τους, για υποψηφιότητες σε αξιώματα της περιφέρειας.  

Από το 2002 μέχρι το 2016, η Ελένη ενημέρωνε σχεδόν μόνη της, με μικρή βοήθεια από άλλα μέλη του I.W., ακατάπαυστα, ακούραστα και αθόρυβα, τα στοιχεία που χρειαζόταν ο ιστότοπος κάθε χρόνο.

Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αξιέπαινη και μοναδική προσφορά στο I.W. και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα σημερινά μέλη του I.W. Ελλάδος.