Αφιέρωμα

                                            ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΙΗ ΑΙΣΩΠΟΥ

 

Η Μαίη Αισώπου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ομίλου I.W. Αθηνών–Βορρά και διετέλεσε δύο φορές ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Πρώτη φορά το έτος 1987–1988 και δεύτερη φορά το έτος 2004–2005.

Υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου Αλέκου Αίσωπου Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών– Βορρά.

Είχε δύο υιούς τον Γιάννη, Αρχιτέκτονα Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας       

και  τον Κρίς, Οικονομολόγο         

Α. Στην ΠΡΟΕΔΡΙΑ της  το 2004–2005, έλαβαν στην Ελλάδα δυο κορυφαία γεγονότα.

Οι Ολυμπιακoί Αγώνες  & οι Παραλυμπιακοί Αγώνες ”Αθήνα 2004”. Η Μαίη έδωσε το παρών στην μεγάλη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων με την συμμετοχή της ως Εθελόντρια.

Την Ημέρα των γενεθλίων του I. I.W.πρωτοστάτησε , και με τους  3 Ομίλους I.W.της Αθήνας,  Αθηνών-Βορρά, Γλυφάδας και Κηφισιάς, στην Βράβευση των τριών Αθλητριών: Ανθής Καραγιάννη,  Μαρίας Καλπακίδου και Παρασκευή Κάντζα, στις οποίες απενεμήθη Έπαινος τιμής,  χρηματικό βραβείο και στεφάνι από κλάδο ελιάς.

– Βοήθησε στην απόκτηση ξενώνα στο Κέντρο Απεξάρτησης Στροφή για νέους 13 έως 18 ετών.

– Βοήθησε τα Special Olympics, καθώς και τη Νοτιοανατολκή Ασία [τσουνάμι ]

– Τροποποίησε το Καταστατικό του Ομίλου μας [1977 ] και πήραμε το ΑΦΜ μας.

Β.Υπήρξε ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της 247 Περιφέρεια Ελλάδος τη χρονική περίοδο  1993—1994, όταν Πρόεδρος του I.I.W. ήταν η Anita Aggarwal ,η οποία επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Τα Σημαντικά στοιχεία της Διοίκησης της ήταν : 

1) Η Ακριτική Θράκη και 

2) Το Προσκύνημα στη Βόρειο Ήπειρο.

3)  Έκανε εμφανίσεις στην τηλεόραση ΕΡΤ1 και ΑΝΤ για την  προώθηση του Inner Wheel.

4) Κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του κύκλου ”Οικογένεια” διοργάνωσε εκδήλωση  με τον Όμιλο της στην αίθουσα τελετών του Παλαιού Δημαρχείου.

5)  Προσπάθησε να δημιουργήσει νέους ΟμίλουςI.W.και επισκέφθηκε και μίλησε σε πολλούς Ροταριανούς Ομίλους .

6) Συμμετείχε στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο του I.I.W.στο Σίδνευ της Αυστραλίας ,όπου για πρώτη φορά πήγε Ελληνίδα Διοικητής .

7) Συμμετείχε με τη Μαριάννα Μαλτέζου στην έκδοση του πρώτου Εσωτερικού Κανονισμού 1999–2004,ο οποίος εγκρίθηκε από το I.I.W.για την εφαρμογή του στην Ελλάδα.

8) Συμμετείχε με την Ελένη Κογκέτσωφ στην έκδοση κατάστασης για την Επετηρίδα Αξιωματούχων της 247 Περιφέρειας Ελλάδος.

9 ) Ξενάγησε όλες τις Προέδρους του I.I.W. που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, και αρκετούς Αξιωματούχους του Rotary.

Γ. ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 

Εξελέγη Εθνική Εκπρόσωπος για δύο έτη .1997–1998  και  1998–2000.

Προσκάλεσε την Πρόεδρο του I.I.W. Elisabeth Jones στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια την κάλεσε να έρθει και στην Αθήνα, οπου την ξενάγησε στους Αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα της Αθήνας. Μαζί με εκπροσώπους των Ομίλων επισκέφθηκαν τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο , τη Βρετανική Πρεσβεία και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών.

Στις 2 Ιουλίου 1998 της δόθηκε η ανωτάτη διάκριση του Διεθνούς ROTARY Paul Ηarris Fellow για την προσφορά της και αξιόλογη δραστηριότητα της.

Δ. BOARD DIRECTOR

Tο  1999–2000 εκλέγεται Board Director και συμμετέχει στο 16 Μελές Διοικητικό Συμβούλιο του  International  I.W.                                                                                                            .

Ήταν η  πρώτη Board Director που εκλέχτηκε απο την Ελλάδα και με την παρουσία της άνοιξε το δρόμο για τις επόμενες B.D.

Το 2000 έγινε το  11ο Παγκόσμιο Συνέδριο στη Στοκχόλμη,  συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Governing Body Meeting  .Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου οπου έκανε εισήγηση ως B. D.

Ε.    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ I.W.

Συμμετείχε σε τέσσερα Παγκόσμια Συνέδρια του  Inner Wheel. 

1) Στο  9ο   Συνέδριο   το  1993 στο Σίδνευ της Αυστραλίας ως Διοικητής που εκεί γνώρισε Προδιοικητές και Board  Directors.

2) Στο 10ο Διεθνές Συνέδριο στο Βερολίνο της Γερμανίας τον Απρίλιο 1997. 

3) Στο 11ο Συνέδριο στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το Μάιο 2000 ως B.D.

4) Στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο στη Φλωρεντία επικεφαλής των Αξιωματούχων της 247 Περιφέρειας Ελλάδος όπου σχεδίασε και ταξίδι αναψυχής σε πολλές πόλεις της Ιταλίας με μεγάλη επιτυχία.    .

ΣΤ. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ  I.I.W. στην Ελλάδα.

– Το 1993-1994 όταν ήταν Διοικητής  η Πρόεδρος του  Ι.Ι.   Annita Aggarwall.

– To 1997-1998 όταν ήταν Εθνική Εκπρόσωπος επισκέφθηκε την Ελλάδα η Πρόεδρος του I.I.W  Elizabeth Jones.

– To 1999–2000 όταν ήταν B.D. επισκέφθηκε την Ελλάδα  η Πρόεδρος του  I.I.W Lillian Pettigrew.

– Ξενάγησε όλες τις Προέδρους στους Αρχαιολογικούς χώρους.

 

  1. Z. Πρωτοστάτησε ¨
  2. Στη δημιουργία της ΜΙΝΙ Περιφέρειας Ελλάδος  (4 Όμιλοι).

2 .Στη δημιουργία της Περιφέρειας Ελλάδος (8 Όμιλοι) με δικαίωμα να συμμετέχουμε στα Παγκόσμια Συνέδρια με δικαίωμα ψήφου.

Η Μαίη Αίσωπου υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια Μέλη μας, με πλούσιο έργο για την ανάδειξη της 247 Περιφέρειας Ελλάδος. Για την μεγάλη Προσφορά της θα την θυμόμαστε πάντα.

 

Με την ευκαιρία της λειτουργίας του ιστότοπου της 247 περιφέρειας του I.W. Ελλάδος με νέα ανανεωμένη μορφή, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα αφιέρωμα στην ιδρύτρια του ιστότοπου, Ελένη Κογκέτσωφ, η οποία δημιούργησε τις ιστοσελίδες το 2002 και τις ενημέρωνε επί σειρά ετών, πριν ακόμα και από την ίδρυση του ιστότοπου του διεθνούς I.W.

Η Ελένη Σημαντήρη-Κογκέτσωφ, καθηγήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι σύζυγος του Λεωνίδα Κογκέτσωφ, καθηγητή της έδρας Ανώτερων Μαθηματικών και πρώτο Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει δύο κόρες, την Αυρήλια, Μαθηματικό και Λέκτορα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τη Σοφία, Γεωλόγο. Επίσης έχει και τρία εγγόνια.

Για καλή τύχη του Inner Wheel, μέσω του συζύγου της Ροταριανού Λεωνίδα, που διετέλεσε και διοικητής της 2480 περ. του Ρόταρυ, έγινε μέλος του ομίλου I.W. Ξάνθης το 1978. Διετέλεσε πρόεδρος του Inner Wheel Ομίλου Ξάνθης το 1997-1999, διοικητής της 247 περ. το 2001-2002 και εθνική εκπρόσωπος το 2003-2004.

Το 2002 που ήταν διοικητής η Ελένη και τα περισσότερα μέλη του Inner Wheel δεν ασχολούνταν με το internet, η Ελένη έθεσε πρόταση στην Α’ σύναξη ηγεσίας, στο 16ο Συνέδριο, το Νοέμβριο του 2001, για δημιουργία ιστότοπου-«website» της 247 περ. και των ομίλων στο Internet, φέρνοντας ολοκληρωμένη πρόταση και προσφορές από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου . Η πρόταση ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση και η Ελένη με 3μελή επιτροπή,(την Εθν. Εκπρόσωπο Ρόζμαρι Νικολακοπούλου, την προδιοικητή Μαρία Πλοιαρχοπούλου και την πρόεδρο του ομίλου Αθηνών Βορρά, Λυδία Κωνσταντινίδου), ξεκίνησε το σπουδαίο πόνημα του ιστότοπου. Βασίστηκε στις γνώσεις της στους Η/Υ, εφόσον είχε εργαστεί στο παρελθόν ως“Senior Analyst“ σε κέντρα πληροφορικής του εξωτερικού, και εκτός από Φυσική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εδίδασκε και μαθήματα Πληροφορικής.  Σημειωτέον, σύμφωνα με την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης, η εκάστοτε εθν. εκπρόσωπος είναι υπεύθυνη για καταχωρήσεις στο εθνικό site.

Η Ελένη, ως ειδική στην πληροφορική, δημιούργησε η ίδια τον ιστότοπο της 247 περιφέρειας Inner Wheel Eλλάδος, που βρισκόταν σε χώρο που δικαιούταν από την otenet, ως συνδρομητής της. Το όνομα της τοποθεσίας μας στο Internet ήταν users.otenet.gr/kogket και η διεύθυνση www.innerwheel247.info.se.  Αργότερα επελέγη www.innerwheel.gr, ως όνομα του ιστότοπου, και γίναμε συνδρομητές στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου “Hyperhostimg”.

Παράλληλα η Ελένη ετοίμαζε τις καταστάσεις των αξιωματούχων της περιφέρειας, τις οποίες από το 1990 έφτιαχνε χειρόγραφα η αείμνηστη Μαίη Αισώπου. Το 2002 έγινε συνεργασία της Μαίης και της Ελένης, η οποία πέρασε τις πληροφορίες σε αρχεία στον Η/Υ, με δυνατότητες πολύπλοκων και λεπτομερών πινάκων . Οι καταστάσεις περιείχαν στοιχεία των αξιωματούχων της Περιφέρειας 247, από το 1990. Περιείχαν δηλαδή πληροφορίες για όλα τα Διοικητικά Συμβούλια της Διοίκησης, τις Εθνικές Εκπροσώπους, τις Board Directors, καθώς και για όσες διετέλεσαν εκπρόσωποι των ομίλων, για κάθε όμιλο και για κάθε έτος. Οι καταστάσεις αυτές χρησίμευσαν στους ομίλους στην εκλογή των μελών τους, για υποψηφιότητες σε αξιώματα της περιφέρειας.  

Από το 2002 μέχρι το 2016, η Ελένη ενημέρωνε σχεδόν μόνη της, με μικρή βοήθεια από άλλα μέλη του I.W., ακατάπαυστα, ακούραστα και αθόρυβα, τα στοιχεία που χρειαζόταν ο ιστότοπος κάθε χρόνο.

Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αξιέπαινη και μοναδική προσφορά στο I.W. και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα σημερινά μέλη του I.W. Ελλάδος.

 

Print Friendly, PDF & Email