Past Board Directors

ΜΑΙΗ  ΑΙΣΩΠΟΥ (Ομιλος Αθηνών Βορρά)

 BOARD DIRECTOR OF  I.I.W. 1999-2000

Προεδρος I.I.W.  Lillian Pettigrew

Μήνυμα Προέδρου

“Reach Out, Keep Hope Alive, Turn Giving Into Living”

“Απλωσε το χέρι, Κράτησε την Ελπίδα, Ζωντανή, Κάνε την προσφορά τρόπο ζωής»

Η θητεία της άρχισε την 1η Ιουλίου 1999, μετά την εκλογή των 16 Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  του .  Η πρώτη σύσκεψη, που ονομάζεται Governing Body Meeting έγινε στο Manchester της Αγγλίας.

Το 2000 ήταν η χρονιά του 11ου Παγκοσμίου Συνεδρίου, που έγινε τον Απρίλιο στην Στοκχόλμη, και συμμετείχε και στην δεύτερη συνεδρίαση του Governing Body Meeting στη Στοκχόλμη, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό. Στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έκανε μία σύντομη εισήγηση ως  Board Director.

Με την ιδιότητα της αυτή,  ξενάγησε την Πρόεδρο του I.I.W. Lillian Pettigrew, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα και παρέστη στο 14ο  Πανελλήνιο Συνέδριο.

Από την άφιξη της Προέδρου Lillian στο αεροδρόμιο, δεν έλειψε ούτε στιγμή από δίπλα της.  Την ξενάγησε σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, και έμεινε κατενθουσιασμένη.  Ήταν μαζί της,όταν επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο Αθηναίων  Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος της προσέφερε ένα έξοχο βιβλίο για την Αθήνα, καθώς και κατά την επίσκεψη μας στο Πρέσβη της Καναδικής Πρεσβείας. Δεν έλειψε ούτε από τις επισκέψεις μας στους ΣΤΟΧΟΥΣ της Περιφέρειας. Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου ήταν η μεταφράστριά της.

ΡΟΖ-ΜΑΡΙ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

BOARD DIRECTOR 2006-2007

PRESIDENT OF INTERNATIONAL INNERWHEEL  JANET DAY  (ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ). ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ «SHOW THAT YOU CARE THROUGH FRIENDSHIP AND SERVICE»

«ΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ & ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ»

BOARD DIRECTOR 2007-2008

PRESIDENT OF INTERNATIONAL INNERWHEEL   KAMALA KAMAKRISHNAN (ΙΝΔΙΑ). 

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ «COMMUNICATE OUR VISION» «ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ»

To 2005 μου ανακοινώθηκε οτι είχα εκλεγεί I.I.W. Board δηλαδή μέλος του Governing Body (Διοικητικού Συμβουλίου) του Διεθνούς Innerwheel για την χρονιά 2006-2007.

Στη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με όλα τα άλλα 15 μέλη από όλο τον κόσμο  έλαβε χώρα στο νησί New Jersey, την πατρίδα της Προέδρου Janet Day (Μεγ. Βρεταννία).  Το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων ασχολήθηκε με τις προτάσεις που θα ζητητούνταν στο Συνέδριο του 2009 που θα λάμβανε χώρα στη Μαλαισία, στην Kuala Lapur. (Η χώρα μας δεν συμμετείχε σε αυτό το Συνέδριο).

Πρόεδρος του Καταστατικού, ήταν η μετέπειτα Πρόεδρος Anne Fryer, για το 2009-2010, η οποία μας επισκέφθηκε ως Πρόεδρος την Περιφέρεια μσς.

Επίσης,  συζητήθηκε το θέμα της δοθείσας κάρτας στους δύο ομίλους του Inner Wheel,  στα κατεχόμενα της Κύπρου από την Προπρόεδρο του Διεθνούς Erna Fandal απο την Νορβηγία στο τέλος της θητείας της το 2005-2006.

Επίσης, συζητήθηκαν τα οικονομικά του Διεθνούς για όλες τις δραστηριότητες της Προέδρου και των μελών και του Οργανισμού,   και όσα θέματα ήταν αναγκαία για την λειτουργία του οργανισμού. Έλαβαν μέρος διάφορες συζητήσεις ως και ψηφορορίες αναγκαίες για τις εργασίες του Governing Body.    Επίσης, εκλέχθηκα και την επόμενη χρονιά το 2007-2008 κατόπιν υποβολής της υποψηφιότητας μου από τον όμιλο μου Αθηνών-Βορρά και την Περιφέρεια μας.  Το Διοικητικό Συμβούλιο για την χρονιά 2007-2008 του Διεθνούς έλαβε χώρα στο Μάντσεστερ  που είναι η πόλη στην οποία είναι τα Κεντρικά Γραφεία του Inner Wheel σε πολύ ωραίο ξενοδοχείο για τέσσερεις συνεχείς ημέρες, γεμάτες με δουλειά. Η Πρόεδρος ήταν η KAMALA RAMAKRISHNAN απο την Ινδία. Σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν προτάσεις για το Συνέδριο της Kuala Lapur  στην τελική τους μορφή μετά τις τροποποιήσεις που εστάλησαν από ομίλους και Διοικήσεις και Εθνικά σώματα από όλο τον κόσμο.

Επίσης έγινε αναφορά στα οικονομικά τα οποία είχαν ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με το Νόμο που αφορά συλλόγους (κοινωφελείς οργανισμούς)   στην Μεγάλη Βρεταννία.  Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τα κριτήρια για την επιλoγή για το μετάλλιο στο όνομα της ιδρύτριας του Inner Wheel Margaret Golding.

Κατά την διάρκεια των διαφόρων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν και οι εγκρίσεις των Εσωτερικών Κανονισμών “Bye Laws”  χωρών Γαλλίας, Νορβηγίας, Ελλάδας, Ινδίας και Ιταλίας.

Επίσης,  επιμερίστηκε  αλληλογραφία στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τους ομίλους που δεν ανήκουν σε Διοικήσεις και το Διεθνές ήθελε την επικοινωνία μαζί με ομίλους γιατί πάντοτε ήταν και είναι επίκαιρο το θέμα της αύξησης των μελών και των ομίλων σε όλες τις χώρες.

DR MARIA Ch GOUSIDOU-KOUTITA

BOARD DIRECTOR OF IIW 2010-2011

Πρόεδρος Διεθνούς IIW Dr. Pallavi Shah με συνθημα της χρονιάς “Commit with Conviction, Compassion, Connisterncy” «ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΤΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ-ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ»

Η θητεία μου ως Board Director άρχισε το  Ιουνιο 2011 μετά την εκλογή των Board Directors και του Διοικούντος Σώματος του IIW. Το 1ο Governing Body Meeting (1-6 Οκτωβρίου 2010) που έγινε στην πόλη Mumbai των Ινδιών, πατρίδα της Προέδρου του Διεθνούς. Ξεκινήσαμε ηλεκτρονικά την επικοινωνία  μεταξύ μας με τις αλλες αξιωματούχους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πριν το ταξίδι μας στις Ινδίες. Αμέσως γίναμε μία ηλεκτρονική παρέα και ας μη γνωριζόμαστε μέχρι τότε μεταξύ μας

Εγώ από την πλευρά μου ως Board Director προερχόμενη από την Ελλάδα εκθείασα σε όλο το Διεθνές Συμβούλιο του IIW την πόλη μου Θεσσαλονίκη και τη χώρα μου.  Κάθε μία από τις Board Directors ήταν υπεύθυνη για ομίλους που δεν ανήκουν σε Περιφέρειες . Προσωπικά ήμουν υπεύθυνη (σε θέση Διοικητού) όπως μου ορίστηκε από το Διεθνές IIW, για τους Ομίλους  που επέλεξε το Διεθνές. Επικοινώνησα με τις Προέδρους των εκεί Ομίλων.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούσα από το Λονδίνο για Μουμπάι με απ ευθείας πτήση 10 ωρών για το Governing Meeting. Εκεί με υποδεχθηκαν την νύχτα 4 inner-wheelers Ινδές και μου έδωσαν και τα δώρα μου. Την επόμενη μέρα άρχισε η Συνεδρίαση του Governing Board Meeting όπου μοίρασα σε όλες δώρα από την Ελλάδα (από ένα βραχιόλι αρχαικού τύπου, και ένα CD με ελληνική μουσική για το Executive committee (Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Προπρόερδρο, Ταμία Εκδότρια, Καταστατικού, και την Administrator) και από ένα τραπεζομαντηλάκι κεντημένο με φύλλα ελιάς για τις 16 Board Directors. Όλα αυτά μέσα σε τσάντες που έγραφαν Greece μαζί με τους χάρτες της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας που προμηθεύτηκα από τα γραφεία του ΕΟΤ. Τρεις μέρες διήρκεσε το Governing Board Meeting και σε θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα παρενέβαινα αν και γνώριζαν και ο ίδιες τα ιδιαίτερα προβλήματα που έχουμε.

Κάθε απόγευμα μέχρι το βράδυ, ήμασταν καλεσμένες  από διάφορους Ομίλους IW των Ινδιών (1 δισεκατ. κάτοικοι) . Η Ινδία εχει Εθνικό Διοικούν Σώμα (Association). Κατά την τελευταία μέρα είχαν το φεστιβάλ IW σε θέατρο της πόλης τους όπου κάθε Όμιλος χόρευε ή τραγουδούσε με τις εθνικές ενδυμασίες τους.

Αμέσως μετά το ταξίδι μας αρχίσαμε την επικοινωνία μας με ότι θέματα προέκυψαν από τους ομίλους και τις Περιφέρειες και που θα συζητούνταν στην επόμενη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του IIW. Γίνονται 4 Συνεδριάσεις το χρόνο εκ των οποίων οι Board Directors μετέχουν στο Governing Board Meeting που γίνεται αρχές Οκτωβρίου στη χώρα προέλευσης της Προέδρου του Διεθνούς . Η έγκαιρη παρέμβαση σε όλα τα θέματα αλλά και κυρίως σε ότι αφορούσε την Ελλάδα ήταν ουσιαστικής σημασίας και γινόταν κατανοητή από το Διεθνές IW.

 

 

Τη χρονιά 2011-2012 είχα τη τιμή και τη χαρά να έχω εκλεγεί IIW  Board Director, δηλαδή μέλος του Διοικούντος Σώματος του IIW, με Πρόεδρο τη  Γαλλίδα Catherine Refabert.

Το 2012 ήταν χρονιά Παγκόσμιου  Συνεδρίου, του 15ου, που έγινε τον Απρίλιο του 2012 στη Κωνσταντινούπολη Ήταν ένα ιστορικό  Συνέδριο που υπό την εμπνευσμένη ηγεσία της Catherine Refabert  έφερε τομές και αλλαγές σημαντικές  στο Καταστατικό του Διεθνούς  που μας αφορούν όλες.

Η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η περίφημη Πρόταση Νο 17 που ψηφίστηκε και είχε άμεση ισχύ και αφορά την απόκτηση της ιδιότητας ενεργού μέλους του IW  από γυναίκες, που έχουν την ίδια με μας αίσθηση προσφοράς και αφοσίωσης  χωρίς να είναι προϋπόθεση  οι δεσμοί τους με το Ρόταρυ  και το IW και με τον απαραίτητο όρο να συμφωνεί –με την εισδοχή- η πλειοψηφία των μελών του Ομίλου (Καταστατικό μας: ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ, σελ. 4, παρ. 4 Σε επίπεδο Ομίλων, Α. γ  Ιδιότητα Ενεργού Μέλους)

Η 1η  Συνεδρίαση του Διοικούντος  Σώματος του IIW έγινε από τις 5-7 Οκτωβρίου  2011 στο Cheshire, ευρύτερη περιοχή Manchester, Αγγλίας.

Η 2η Συνεδρίαση έγινε στις 16-4-2012  στη Κωνσταντινούπολη, όπου και πραγματοποιήθηκε το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο από τις 16-22 Απριλίου 2012.

Η θητεία μιας BD περιλαμβάνει <Δουλειά, δουλειά, δουλειά!> Στις συνεδριάσεις  συζητώνται  τα θέματα  της  Ημερησίας  Διάταξης  που πρέπει να τα έχει μελετήσει σε βάθος, να είναι πλήρως  ενήμερη ,να συμμετέχει στις συζητήσεις και στις ψηφοφορίες.

Η Πρόεδρος ζητεί από τις BDs  να έχουν ετοιμάσει εισηγήσεις επί θεμάτων που εκείνη κρίνει και πιστεύει ότι είναι σημαντικά  για το IW τις οποίες παρουσιάζουν στις συνεδριάσεις του Διοικούντος Σώματος.

Η αμέσως τ. Πρόεδρος  του IIW  είναι υπεύθυνη για τους Ομίλους χωρίς Περιφέρεια  και αναθέτει σε κάθε BD την παρακολούθηση της  λειτουργίας  Ομίλων χωρίς Περιφέρεια , καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

Σε χρονιά  Παγκόσμιου Συνεδρίου, όπως ήταν το 2012,  οι    BDs εργάζονται πυρετωδώς για μήνες  πάνω στις Προτάσεις, στις Τροποποιήσεις  επί των Προτάσεων και στην άριστη κατανόηση του Καταστατικού.

Η Πρόεδρος αναθέτει σε κάθε BD τη παρουσίαση ενώπιον των συνέδρων  των προτάσεων του  IIW. Η  Πρόεδρος  Catherine  Refabert  μου είχε αναθέσει  τη παρουσίαση 3 από τις προτάσεις του Διεθνούς  ενώπιον των 2500 συνέδρων στη Κωνσταντινούπολη.

Η 247Περιφέρειά μας  συμμετείχε στην ΄Εκθεση  Ζωγραφικής  που προκήρυξε η Οργανωτική  Επιτροπή του Συνεδρίου με θέμα < Το Διεθνές  IW     χωρίς σύνορα, γεφυρώνοντας  2 κόσμους, Ανατολή και Δύση> με το εξαιρετικό έργο της  Μαρίας  Μουστάκα, του Ομίλου IWΑθηνών-Βορρά.

Κάνοντας  ένα  απολογισμό της θητείας μου στο Διοικούν Σώμα του Διεθνούς  IW η Περιφέρειά μας και η χώρα μας εκπροσωπήθηκαν  με ουσιαστική παρουσία  στις Συνεδριάσεις του Διοικούντος Σώματος και στο 15ο Παγκόσμιο  Συνέδριο με  σημαντικές  παρεμβάσεις  και με προτάσεις   στις συζητήσεις επί  των διαφόρων θεμάτων,  στη λήψη αποφάσεων και στη περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση των διεθνών σχέσεων της Περιφέρειάς μας .

Στο σημείο αυτό παραθέτω τη θερμή επιστολή της Προέδρου 2011-12 Catherine Refabert,  που μου έστειλε με την ολοκλήρωση της θητείας και της συνεργασίας μας

Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου στο Διοικούν Σώμα του Διεθνούς Inner Wheel για δύο συνεχόμενες χρονιές 2017-2019, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τα μέλη και φίλες μου του Inner Wheel Ελλάδος που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω τη μοναδική αυτή εμπειρία, προτείνοντάς με ως υποψήφια για το αξίωμα της IIW Board Director για δύο συνεχή έτη, τον όμιλο μου IWC Patra-Europea για τη συνεχή τους στήριξη και τα μέλη του Inner Wheel από όλο τον κόσμο που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν τη δυνατότητα να υπηρετήσω την υπέροχη οργάνωσή μας στο Ανώτατο Διοικητικό της Όργανο ( International Inner Wheel Governing Body). Ιδιαίτερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα άλλα μέλη του Διοικούντος Σώματος του Διεθνούς Inner Wheel που συνεργαστήκαμε μαζί τα τελευταία δύο χρόνια και που αποτελούν πλέον καλές μου φίλες.
Η πρώτη χρονιά 2017-18, καθώς ήταν χρονιά παγκοσμίου συνεδρίου, ήταν χρονιά με πολλή δουλειά και πολλές υποχρεώσεις. Είμαστε 21, αφοσιωμένα στο Inner Wheel μέλη, από διαφορετικές χώρες και από τις πέντε Ηπείρους. Ένα πολύ δεμένο Διοικούν Σώμα, με πλουραλισμό και πολυφωνία που υπό την καθοδήγηση της άξιας Προέδρου του Διεθνούς Inner Wheel Dr Kapila Gupta από την Ινδία και με γνώμονα το σύνθημά της <<Leave A Lasting Legacy>> <<Άφησε μια Διαρκή Κληρονομιά>>, δουλέψαμε όλες μαζί για ένα καλύτερο μέλλον της οργάνωσής μας και για την άψογη διεξαγωγή 17ου Παγκοσμίου Συνεδρίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Έγιναν πολλά τη χρονιά 2017-18. Θα σταθώ μόνο στη ριζική ανανέωση όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσής μας, τη διεξαγωγή ενός άψογου Διεθνούς Συνεδρίου σε μια υπέροχη χώρα (εδώ αξίζουν συγχαρητήρια στο IW Αυστραλίας και στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου).  Πρόκειται για ένα καταπληκτικό συνέδριο, μια υπέροχη εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ καμία από όσα μέλη του Inner Wheel λάβαμε μέρος, τόσο λόγω της ζεστής φιλοξενίας και της άψογης διοργάνωσης, όσο και λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας των business sessions. Έχοντας την εμπειρία τριών παγκοσμίων συνεδρίων του IIW ενθουσιάστηκα με την όλη προετοιμασία.
Οι IIW Board Directors 2017-18 είμαστε περήφανες για την επιλογή μας του νέου κοινωνικού προγράμματος της οργάνωσής μας <<Caring for Women and Girls>>, καθώς και για την επιλογή του τόπου διεξαγωγής του επόμενου Διεθνούς Συνεδρίου του IIW στη Jaipur της Ινδίας το Μάρτιο του 2021.
Η χρονιά 2018-19 ήταν λίγο διαφορετική. Κάποιες είχαμε εκλεγεί στο Διοικούν Σώμα του Διεθνούς Inner Wheel για δεύτερη χρονιά, πολλές αποχώρησαν και νέες εκλέχθηκαν από διαφορετικές χώρες. Η Πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel Chris Kirby από την Αυστραλία μας έδωσε το σύνθημα της δράσης μας της νέας χρονιάς <<Empower and Evolve>>. Η νέα μας Πρόεδρος, με ένα αστείρευτο και πνευματώδες χιούμορ και με τη συνεργασία όλων μας, προσπάθησε να κάνει πράξη αυτό το σύνθημα. Για μένα προσωπικά  μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες της χρονιάς που μας πέρασε ήταν, όταν ως Board Director του IIW παραβρέθηκα μαζί με την IIW Πρόεδρό μας στο 9ο Women For Europe, που διεξήχθη στη χώρα μας, στο όμορφο νησί της Σύρου και οργανώθηκε υποδειγματικά από τη Διοίκηση της 247 Περιφέρειας και του ομίλου IW Σύρου και, κατά γενική ομολογία, ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις αγαπημένες φίλες μου, μέλη του IW Ελλάδος :  πολλές ακόμα Ελληνίδες να έχουν τη δυνατότητα να εκλεγούν ως Board Directors και, γιατί όχι, σε ανώτερα Αξιώματα στο IIW Governing Boby και να ζήσουν παρόμοιες εμπειρίες…. 

Αγαπητές φίλες,

Μετά από μια μακρά περίοδο απομόνωσης λόγω της πανδημίας ανακοινώθηκε από το IIW η εκλογή μου ως Board Director 2020-2021.

Η επιτυχία αυτή έρχεται φυσικά ως αναγνώριση της προσφοράς μου τόσα χρόνια, αλλά θεωρώ ότι είναι συγχρόνως μια ακόμη μεγάλη τιμή για την χώρα μας.

Η 247 Περιφέρεια Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια δηλώνει την παρουσία της στο Διεθνές με τόσες άξιες Ελληνίδες Board Directors, που άφησαν σημαντικά αποτυπώματα στο εξωτερικό.

Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω όλα τα μέλη όλων των ομίλων που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να τους υποσχεθώ ότι θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ στον νέο μου ρόλο.

Σημασία για μένα δεν έχει το πρόσωπο, αλλά η χώρα που εκπροσωπεύει και η εικόνα που δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Γι’αυτό και προτρέπω κάθε άξιο μέλος μας να τολμά να θέτει υποψηφιότητα στο Διεθνές στο μέλλον, γιατί πιστεύω ότι όχι μόνο έχουμε τα προσόντα ,αλλά και την δύναμη να ανοίξουμε νέους καλύτερους δρόμους παγκόσμια.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Μάνια Παπαδοπούλου – Φαλίδα
Board Director: 2020-2021

 

Print Friendly, PDF & Email