Εθνική Εκπρόσωπος

Εθνική Εκπρόσωπος είναι το τιμητικότατο αξίωμα που αναθέτει μία χώρα σε μία τ. Αξιωματούχο Περιφερειακής Εκτελεστικής Επιτροπής ώστε να εκπροσωπεί τη χώρα στο Διεθνές Inner Wheel, αλλά και αντίστροφα το Διεθνές Inner Wheel στη χώρα της. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να εκλεγεί ένα μέλος Εθνική Εκπρόσωπος είναι η άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και του καταστατικού.

Οι σημαντικότερες υποχρεώσεις και καθήκοντα της Εθνικής Εκπροσώπου είναι:

Εκπροσώπηση της χώρας της σε όλες τις Διεθνείς Συναντήσεις

Μετάφραση των πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων όλων των Περιφερειών στη χώρα της και αποστολή τους στο Διεθνές Inner Wheel.

Μετάφραση των πρακτικών όλων των  συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικούντος Σώματος του Διεθνούς IW και αποστολή τους σε όλους τους ομίλους της χώρας της, καθώς και ενημέρωση όλων των μελών της χώρας της για τις πληροφορίες που λαμβάνει από  Διεθνές Inner Wheel.

Ετήσια συγκεντρωτική έκθεση όλων των δραστηριοτήτων των ομίλων της χώρας της που αφορούν το Θέμα της χρονιάς, το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα και τα θέματα που υποστηρίζει το International Inner Wheel στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (Δικαιώματα του Παιδιού, Οικογένεια, Θέση της Γυναίκας, Τρίτη Ηλικία, Ναρκωτικά)

Υπογράφει τις Χάρτες Αναγνώρισης των ομίλων, τις Αιτήσεις Υποβολής για τα Βραβεία Margaret Golding και στις Ιδρυτικές Βραδιές νέων ομίλων μεταφέρει τo χαιρετισμό της Προέδρου του International Inner Wheel.

Είναι υπεύθυνη για τη διευθέτηση της φιλοξενίας και του προγράμματος επίσκεψης της Προέδρου του Διεθνούς Inner Wheel, όταν προσκληθεί να επισκεφθεί τη χώρα της Εθνικής Εκπροσώπου.

ΜΑΝΙΑ ΦΑΛΙΔΑ ΕΘΝ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 2016-17

Ανάπτυξη τού συνθήματος ‘’ΑΓΓΙΞΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ’’, όπως η Πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel , OLUYEMISI ALATISE,μας απέδωσε.

Το σύνθημα της χρονιάς αυτής αντλεί την έμπνευσή του από τον δεύτερο σκοπό της οργάνωσης μας , δηλαδή την ενίσχυση του ιδεώδους της προσφοράς.

Το ‘’Άγγιξε μια καρδιά’’ ,προτρέπει  στην καλοσύνη και στην θέληση για βοήθεια με γενναιόδωρη προσφορά  χρόνου, χρημάτων και των προσωπικών δυνατοτήτων.

Ο αληθινός σας πλούτος είναι το καλό πού κάνετε στον κόσμο.Ας είσαστε καλές με όλο τον κόσμο,να τιμάτε την ιδέα μιας παγκόσμιας κοινότητας, όπου ο ένας διαφυλάττει τον άλλον ,εξασφαλίζοντας βοήθεια,προστασία ,άνεση, ομορφιά και ειρήνη. Όταν προσέχετε τον εαυτό σας,φροντίζοντας το σώμα σας και τρώγοντας σωστά, αυτό ‘’αγγίζει την καρδιά’’ σας.

Ας προσέχετε τα λόγια σας.Τα λόγια δεν μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω, όπως ένα αυγό που έσπασε δεν γίνεται ξανά.Ας φροντίζετε με αυτά πού λέτε να μην πληγώνετε τους γύρω σας ,αλλά ούτε και εσάς τις ίδιες.

Το ‘’Άγγιξε μια καρδιά’’ αναφέρεται ακόμα στις σχέσεις με τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και τον πλανήτη ολο. Μπορείτε να’’ αγγίξετε μια καρδιά’’προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας,περιμένοντας υπομονετικά στην σειρά σας,απαντώντας σ΄ένα τηλεφώνημα, κάνοντας μια χάρη ,ή ακόμα δίνοντας ένα χαμόγελο.Μπορείτε να ‘’αγγίξετε μια καρδιά’’ ακούγοντας σιωπηλά κάποιον να λέει αυτά πού έχει στην ψυχή του. Μέ μια ζεστή αγκαλιά ,με ένα στήριγμα χωρίς ιδιοτέλεια, μπορείτε να δώσετε σε κάποιον την δύναμη να κινήσει ακόμα και βουνά. Κάντε το έτσι απλά και γρήγορα, μπορείτε.

‘’Αγγίζετε μια καρδιά’’ όταν φροντίζετε το περιβάλλον, τα δέντρα που είναι οι πνεύμονες μας, τα ποτάμια που είναι το αίμα μας,όλα στην φύση είναι αλληλένδετα και ότι κάνετε στο περιβάλλον είναι σαν να το κάνετε στον εαυτό σας. Όσο πιο όμορφα φερόσαστε στο περιβάλλον , τόσο πιο πολύ το οξυγόνο θα κάνει τους πνεύμονες να λειτουργούν σωστά και θα πλουτίζει το αίμα και την καρδιά.

Κάντε την ανθρωπιά σημαντικό μέρος της ζωής σας. Το χαμόγελο σαν αντανάκλαση της καλοσύνης σας μπορεί να γίνει πιο δυνατό από τις λέξεις. Μαθαίνοντας να ζείτε έτσι θα γνωρίσετε νέα πράγματα και νέα συναισθήματα.

Το ‘’Άγγιξε μια καρδιά’’ σαν φιλοσοφία ζωής δεν αγγίζει το μυαλό αλλά την ψυχή μας.

«Μάνια Φαλίδα 2016-2017 – Σύνθημα Χρονιάς»

‘’Aφησε μια διαρκή κληρονομιά’’

Το σύνθημα αυτό μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της δημιουργίας των ομίλων INNER WHEEL ,όταν τα πρώτα μέλη με πολύ κουράγιο,δύναμη ψυχής και αγάπη για τους συνανθρώπους ,μάζευαν χρήματα και υλικά αγαθά, αφιέρωναν χρόνο πολύτιμο από την προσωπική τους ζωή,για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη και δημιουργούσαν ανάλογα με τις ικανότητες και τα ταλέντα τους όμορφα πράγματα που θα τα πρόσφεραν εκεί που θα ήταν χρήσιμα.

Έτσι, χρόνο με τον χρόνο ,άφηναν τα αποτυπώματα τους, έγραφαν την ιστορία τους ,άφηναν την κληρονομιά τους και συγχρόνως δημιουργούσαν τα θεμέλια για τις νεώτερες γενιές ,που και αυτές πατώντας στα ίδια πολύτιμα βήματα, θα μεγάλωναν και θα ομόρφαιναν αυτήν την οργάνωση ,πού ξεκίνησε από την φιλία και την αλληλεγγύη  λίγων  και πέρα φτάνοντας στο σήμερα θέλει να μιλά για την φιλία και την αλληλεγγύη των πολλών ,την παγκόσμια πια επέκταση της προσφοράς και της συμπαράστασης στα πέρατα της Γής.

Κάθε τι που κάνουμε ,όσο μικρό και λίγο μας φαίνεται στην αρχή , είναι αρκετό να προσθέσει ένα μικρό αλλά σταθερό λιθαράκι στο οικοδόμημα του INNER WHEEL. Oλοι οι ομιλοι, από την δημιουργία τους μέχρι σήμερα έχουν προσθέσει πολλά λιθαράκια, έχουν γράψει ιστορία καιεχουν αφήσει σίγουρα διαρκή κληρονομιά για το μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Μάνια Φαλίδα , Εθνική Εκπρόσωπος 2017-2018