18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ινδίες

Το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο IIW ,αλλά και το 1ο διαδικτυακό οργανώθηκε  από τις Ινδίες και η δυναμική  πρόεδρος του IIW, Bina Vyas αγωνίστηκε και κατάφερε να οργανώσει ένα καταπληκτικό διαδικτυακό συνέδριο με 4885 συμμετοχές από 70 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 26 φίλες και απόλαυσαν ένα παγκόσμιο συνέδριο.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου 17/4 στην εναρκτήρια τελετή έγινε η παρουσίαση του Δ.Σ. του IIW και των προηγούμενων προέδρων IIW.  Έγινε επίσης η παρουσίαση των Εθνικών Εκπροσώπων με τις σημαίες των χωρών τους.

Στη συνέχεια η πρόεδρος, Bina Vyas, έκανε την εναρκτήρια εισαγωγή της στο Συνέδριο. Μεταξύ άλλων, ανέπτυξε την πορεία της οργάνωσης του συνεδρίου και ανέλυσε το πρόγραμμα του συνεδρίου. Στη συνέχεια ανέπτυξε το σύνθημά της «Lead the Change» και μας έδωσε την έμπνευση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε βάσει του συνθήματος.

Η πρώτη επίσημη ομιλήτρια του Συνεδρίου ήταν η Mrs Vinita Bali, σύμβουλος στρατηγικής, και η ομιλία της είχε θέμα:

«Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και φυσικός νόμος». Ήταν μία ενδιαφέρουσα διαδραστική συνεδρία με τις τ. προέδρους IIW, Dr Kapila Gupta και Catherine Refabert. Το βιογραφικό της ομιλήτριας διάβασε η τ.BD Gabrielle Schruempf και τις ευχαριστίες για την ομιλήτρια έκανε η τBD Σίσσυ Αυγερινού Λιούτα.

Η εναρκτήρια τελετή έληξε με Ινδικούς χορούς.

Ακολούθησε το βασικό μέρος του Συνεδρίου. Διαβάστηκαν τα πρακτικά του 17ου παγκόσμιου Συνεδρίου, που έγινε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ΤΟ 2018 και  έγινε απολογισμός από τις τρεις προηγούμενες προέδρους IIW, την αντιπρόεδρο, την Ταμία και την Εκδότρια.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν οι 8 πρώτες προτάσεις και ακολούθησε ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η αντιπρόεδρος Ebe Martines είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τις εκπροσώπους του IIW στα Ηνωμένα Έθνη. Επίσης παρουσιάστηκαν δύο διεθνή προγράμματα, ένα για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον εμβολιασμό των αδυνάτων χωρών για τη νόσο Covid-19 και το δεύτερο πρόγραμμα αφορούσε το άνοιγμα του λογαριασμού, μετά την πρωτοβουλία της Εθνικής Εκπροσώπου της Ελβετίας, για τους πάσχοντες του Λιβάνου μετά την τρομερή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου έληξε με την παρουσίαση ενός ακόμα Ινδικού χορού.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου 18/4 άρχισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών και συνεδρίαση με τις χώρες χωρίς περιφέρεια. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υπόλοιπες 8 προτάσεις. Στους υποστηρικτές των προτάσεων εμφανίστηκαν και μίλησαν πολλές IW φίλες, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Εκπρόσωπος Ελλάδος Γιάννα Γραβιά Καλύβα, που υποστήριξε την πρόταση 11, η οποία και εγκρίθηκε και η τBD Σίσσυ Αυγερινού Λιούτα, που υποστήριξε τις προτάσεις 13 και 14, από τις οποίες εγκρίθηκε η πρόταση 14.

 Ακολούθησε η ψηφοφορία των προτάσεων.

 Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας όλων των προτάσεων έχουν ως εξής:  

 Οι προτάσεις 1,2,3,4,5,6,8,10,11,14 εγκρίθηκαν και οι 12 και 13 απορρίφθηκαν.

 Από τις γενικές προτάσεις εγκρίθηκε η πρόταση Γ και απορρίφθηκαν οι Α και Β.

Η τελετή λήξης του Συνεδρίου άρχισε με Ινδικούς χορούς και συνεχίστηκε με τη δεύτερη ομιλήτρια του Συνεδρίου, την Mrs Maggie Inbamuthial, με θέμα: «Μεγεθύνοντας το δρόμο σου μέσα στην κοινότητα»

Ακολούθησε η αποφώνηση της προέδρου Bina Vyas και ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ 2021-2022 και η νέα πρόεδρος Ebe Martines ανακοίνωσε το νέο σύνθημα που είναι:« Pink First »

Η πρόεδρος Bina ανακοίνωσε το νέο κοινωνικό πρόγραμμα της επόμενης τριετίας  2021-2024 που είναι: «Strong Women, Stronger World». Επίσης ανακοινώθηκε ότι το επόμενο παγκόσμιο συνέδριο 2024, θα γίνει στο Manchester της Αγγλίας, όπου θα γιορταστούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Inner Wheel.

Παράλληλα με τις συνεδρίες, οι σύνεδροι διασκέδαζαν με μαθήματα γιόγκα, χορούς Bollywood, μαθήματα μαγειρικής και φορεσιάς Σάρι και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα των χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδος. Όσον αφορά τον παραδοσιακό χορό από την Ελλάδα, εκπροσωπηθήκαμε επάξια από τον όμιλο IW Ρόδου.

Ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν ωραιότατοι  Ινδικοί χοροί (Μπάγκρα,Κάρμπα και Bollywood).

Το Συνέδριο πέτυχε τον κυριότερο σκοπό του, να ενώσει τα μέλη από όλες τις χώρες, καθώς μοιράστηκαν τα προγράμματά τους, τα σχέδιά τους, τις παραδόσεις τους και την αίσθηση της επικοινωνίας των λαών.

Κι’ έτσι τελείωσε ευχάριστα ένα παγκόσμιο συνέδριο, το 1ο διαδικτυακό παγκόσμιο συνέδριο στην ιστορία του IIW.

 

Print Friendly, PDF & Email