Ιστορία του Ροζ τριαντάφυλλου

Μέχρι το 2015 ένα από τα σύμβολα του Inner Wheel ήταν το κόκκινο τριαντάφυλλο. (Συμβολισμός φιλίας δανεισμένος από τις Σκανδιναβικές χώρες)
Ενόψει όμως του 16ου παγκοσμίου συνεδρίου του International Inner Wheel, που διεξήχθη στην Κοπεγχάγη το Μάιο του 2015, η γνωστή Δανέζα γεωπόνος και καλλιεργήτρια ποικιλιών τριαντάφυλλων Rosa Eskelund δημιούργησε μία νέα ποικιλία μιας πανέμορφης θαμνώδους τριανταφυλλιάς κήπου που δίνει ένα υπέροχο ροζ τριαντάφυλλο. Η ποικιλία αυτή εκλέχθηκε από περισσότερες από 100 νέες ποκιλίες και δοκιμάστηκε σε φυσικό περιβάλλον για 4 χρόνια πριν το 16o παγκόσμιο συνέδριο του IIW στην Κοπεγχάγη. Η όλη διαδικασία κρατήθηκε μυστική.
Στην επίσημη έναρξη του 16ου συνεδρίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά αυτό το υπέροχο τριαντάφυλλο με το απαλό ροζ χρώμα και η ΑΒΕ Πριγκίπισσα Benedikt της Δανίας το βάφτισε, δινοντάς του το όνομα INNER WHEEL FOREVER ROSE.
Ήταν μια όμορφη, συγκινητική στιγμή που όλες όσες συμμετείχαμε στο 16ο παγκόσμιο συνέδριο IIW και τη ζήσαμε, δε θα ξεχάσουμε ποτέ.
Από τότε το τριαντάφυλλο Inner Wheel Forever κοσμεί κήπους αλλά και αίθουσες διαφόρων εκδηλώσεων του IIW σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Οι πωλήσεις του υποστηρίζουν το σημαντικό έργο του Inner Wheel.
Print Friendly, PDF & Email