Μηνύματα Παλαιών Εθνικών Εκπροσώπων

ΜΑΝΙΑ ΦΑΛΙΔΑ ΕΘΝ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 2016-17

Ανάπτυξη τού συνθήματος ‘’ΑΓΓΙΞΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ’’, όπως η Πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel , OLUYEMISI ALATISE,μας απέδωσε.

Το σύνθημα της χρονιάς αυτής αντλεί την έμπνευσή του από τον δεύτερο σκοπό της οργάνωσης μας , δηλαδή την ενίσχυση του ιδεώδους της προσφοράς.

Το ‘’Άγγιξε μια καρδιά’’ ,προτρέπει  στην καλοσύνη και στην θέληση για βοήθεια με γενναιόδωρη προσφορά  χρόνου, χρημάτων και των προσωπικών δυνατοτήτων.

Ο αληθινός σας πλούτος είναι το καλό πού κάνετε στον κόσμο.Ας είσαστε καλές με όλο τον κόσμο,να τιμάτε την ιδέα μιας παγκόσμιας κοινότητας, όπου ο ένας διαφυλάττει τον άλλον ,εξασφαλίζοντας βοήθεια,προστασία ,άνεση, ομορφιά και ειρήνη. Όταν προσέχετε τον εαυτό σας,φροντίζοντας το σώμα σας και τρώγοντας σωστά, αυτό ‘’αγγίζει την καρδιά’’ σας.

Ας προσέχετε τα λόγια σας.Τα λόγια δεν μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω, όπως ένα αυγό που έσπασε δεν γίνεται ξανά.Ας φροντίζετε με αυτά πού λέτε να μην πληγώνετε τους γύρω σας ,αλλά ούτε και εσάς τις ίδιες.

Το ‘’Άγγιξε μια καρδιά’’ αναφέρεται ακόμα στις σχέσεις με τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και τον πλανήτη ολο. Μπορείτε να’’ αγγίξετε μια καρδιά’’προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας,περιμένοντας υπομονετικά στην σειρά σας,απαντώντας σ΄ένα τηλεφώνημα, κάνοντας μια χάρη ,ή ακόμα δίνοντας ένα χαμόγελο.Μπορείτε να ‘’αγγίξετε μια καρδιά’’ ακούγοντας σιωπηλά κάποιον να λέει αυτά πού έχει στην ψυχή του. Μέ μια ζεστή αγκαλιά ,με ένα στήριγμα χωρίς ιδιοτέλεια, μπορείτε να δώσετε σε κάποιον την δύναμη να κινήσει ακόμα και βουνά. Κάντε το έτσι απλά και γρήγορα, μπορείτε.

‘’Αγγίζετε μια καρδιά’’ όταν φροντίζετε το περιβάλλον, τα δέντρα που είναι οι πνεύμονες μας, τα ποτάμια που είναι το αίμα μας,όλα στην φύση είναι αλληλένδετα και ότι κάνετε στο περιβάλλον είναι σαν να το κάνετε στον εαυτό σας. Όσο πιο όμορφα φερόσαστε στο περιβάλλον , τόσο πιο πολύ το οξυγόνο θα κάνει τους πνεύμονες να λειτουργούν σωστά και θα πλουτίζει το αίμα και την καρδιά.

Κάντε την ανθρωπιά σημαντικό μέρος της ζωής σας. Το χαμόγελο σαν αντανάκλαση της καλοσύνης σας μπορεί να γίνει πιο δυνατό από τις λέξεις. Μαθαίνοντας να ζείτε έτσι θα γνωρίσετε νέα πράγματα και νέα συναισθήματα.

Το ‘’Άγγιξε μια καρδιά’’ σαν φιλοσοφία ζωής δεν αγγίζει το μυαλό αλλά την ψυχή μας.

«Μάνια Φαλίδα 2016-2017 – Σύνθημα Χρονιάς»

‘’Aφησε μια διαρκή κληρονομιά’’

Το σύνθημα αυτό μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της δημιουργίας των ομίλων INNER WHEEL ,όταν τα πρώτα μέλη με πολύ κουράγιο,δύναμη ψυχής και αγάπη για τους συνανθρώπους ,μάζευαν χρήματα και υλικά αγαθά, αφιέρωναν χρόνο πολύτιμο από την προσωπική τους ζωή,για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη και δημιουργούσαν ανάλογα με τις ικανότητες και τα ταλέντα τους όμορφα πράγματα που θα τα πρόσφεραν εκεί που θα ήταν χρήσιμα.

Έτσι, χρόνο με τον χρόνο ,άφηναν τα αποτυπώματα τους, έγραφαν την ιστορία τους ,άφηναν την κληρονομιά τους και συγχρόνως δημιουργούσαν τα θεμέλια για τις νεώτερες γενιές ,που και αυτές πατώντας στα ίδια πολύτιμα βήματα, θα μεγάλωναν και θα ομόρφαιναν αυτήν την οργάνωση ,πού ξεκίνησε από την φιλία και την αλληλεγγύη  λίγων  και πέρα φτάνοντας στο σήμερα θέλει να μιλά για την φιλία και την αλληλεγγύη των πολλών ,την παγκόσμια πια επέκταση της προσφοράς και της συμπαράστασης στα πέρατα της Γής.

Κάθε τι που κάνουμε ,όσο μικρό και λίγο μας φαίνεται στην αρχή , είναι αρκετό να προσθέσει ένα μικρό αλλά σταθερό λιθαράκι στο οικοδόμημα του INNER WHEEL. Oλοι οι ομιλοι, από την δημιουργία τους μέχρι σήμερα έχουν προσθέσει πολλά λιθαράκια, έχουν γράψει ιστορία καιεχουν αφήσει σίγουρα διαρκή κληρονομιά για το μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Μάνια Φαλίδα , Εθνική Εκπρόσωπος 2017-2018

«Με Ενδυνάμωση Εξελίξου»

Η ελπίδα μου για το μήνυμα της χρονιάς είναι  να ενθαρρύνει τα μέλη μας να εκπαιδευτούν στο  Inner Wheel.

Εξετάζοντας , τιμώντας και μαθαίνοντας από την κληρονομιά του Inner Wheel, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις γνώσεις για να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξή μας, ατομικά και συλλογικά, ώστε να μπορέσει το Inner Wheel  να συμμετέχει παντού με περισσότερη εμπιστοσύνη και επιτυχία. Με αυτή  την ενδυνάμωση και υποστήριξη το Inner Wheel θα αναπτυχθεί περαιτέρω και εξελισσόμενο θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των σημερινών μελών και της σύγχρονης κοινωνίας. Όταν ο καθένας από εμάς προχωρήσει  προς τα εμπρός και όλοι μαζί εξελιχθούμε θετικά, τότε θα επιτύχουμε. Ένας Βρετανός Φιλόσοφος είπε κάποτε: «Το μυαλό είναι σαν ένας κήπος. Εάν φυτεύουμε καλούς σπόρους θα έχουμε ένα υπέροχο κήπο.  Εάν φυτεύουμε δηλητηριώδη φυτά αυτά θα μαζεύουμε και εάν δεν φυτεύουμε  τίποτα  ο κήπος θα είναι χέρσος και θα γεμίσει ζιζάνια». Ελπίζω ότι ακολουθώντας το  μήνυμα 2018-2019, όλοι θα «φυτέψουμε καλούς σπόρους» για να διασφαλίσουμε ότι, τόσο το Inner Wheel, όσο και τα μέλη του, θα συνεχίσουν να κάνουν την διαφορά και θα  ανθίσουν σε όλο τον κόσμο.

Christine Kirby
IIW ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2018-2019

Μαρία Πλοιαρχοπούλου, Εθνική Εκπρόσωπος 2018-19

 
 
Με το Θέμα μου “Μαζί μπορούμε” θέλω να συμμετάσχετε μαζί μου και να δείξουμε στον κόσμο ότι, με το να είσαι μέλος του Inner Wheel, μαζί μπορούμε να επιτύχουμε τα όνειρά μας και να βοηθήσουμε τους άλλους να πετύχουν τα δικά τους, απολαμβάνοντας φιλίες στους Ομίλους μας και με 110.000 άλλα μέλη ανά τον κόσμο.

Ας είμαστε υπερήφανοι για την κληρονομιά μας και για αυτό που η ιδρυτής μας Margarette Golding πέτυχε για το Inner Wheel παλαιότερα. Σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, πρέπει να συνεχίσουμε να εμπνέουμε άλλες γυναίκες να συμμετάσχουν στο Inner Wheel, καθιστώντας καινοτόμες τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Ας αποδείξετε ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος του Inner Wheel Ομίλου σας ή όπου κι αν βρίσκεστε ανά τον κόσμο, μαζί μπορούμε να υποστηρίξουμε ο ένας τα έργα του άλλου, τόσο στις δικές μας κοινότητες όσο και διεθνώς. Ας αποδείξουμε ότι 110.000 εμπνευσμένες και καινοτόμες γυναίκες στο Inner Wheel μαζί μπορούν να επιτύχουν τόσα πολλά.

Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης είπε κάποτε: “Ξεκινήστε, κάνοντας αυτό που είναι απαραίτητο, τότε κάντε ό,τι είναι δυνατό και ξαφνικά…. κάνετε το αδύνατο”. Εκ μέρους όλων εκείνων, που πιθανότατα δεν έχετε δει ποτέ, αλλά έχετε βοηθήσει, κάνοντας το αδύνατο εδώ και χρόνια, να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες σας.

Σκεπτόμενες πόσο μικρός είναι ο κόσμος και πόσο επιτυχημένος είναι ο Διεθνής Εσωτερικός Τροχός με τα χέρια μας ενωμένα σε όλο τον κόσμο, ας τον ενισχύσουμε και παράλληλα να αφήσουμε το αποτύπωμά μας για τα άλλα μέλη που θα ακολουθήσουν.
Μόνες επιτυγχάνουμε τόσο λίγα – αλλά στον Inner Wheel – Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε τόσα πολλά.

Διεθνές Inner Wheel με 110.000 εμπνευσμένες και καινοτόμες γυναίκες.
 

Η Πρόεδρος του IIW 2019-20,

PHΥLLIS CHARTER”
 
Εθνική Εκπρόσωπος της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος 2018-20
Print Friendly, PDF & Email