Μηνύματα Παλαιών Διοικητών

Αγαπημένες μου φίλες,

Η ιστοσελίδα της 247 Περιφέρειας του Inner Wheel Ελλάδος ξεκινά τη λειτουργία της σήμερα με νέα ανανεωμένη μορφή! Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί πιστεύουμε ότι με την προσπάθειά μας αυτή θα γίνει ευρύτερα γνωστή η αγαπημένη μας οργάνωση Inner Wheel (Εσωτερικός Τροχός).Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ομίλους για την πολύτιμη συνδρομή τους στη συγκέντρωση του υλικού της ιστοσελίδας, η υλοποίηση της οποίας απαιτούσε τη βοήθεια όλων προκειμένου να υπερκεραστούν οι κάθε είδους δυσκολίες.

Η νέα ιστοσελίδα μας αρχίζει τη φετινή χρονιά 2016-2017 με το πιο συναισθηματικό ίσως σύνθημα “Touch a Heart” («Άγγιξε μια Καρδιά»), σε μια εποχή που χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν έντονη την ανάγκη κάθε είδους στήριξης (συναισθηματικής, οικονομικής ή/και κοινωνικής). Η 247 Περιφέρεια Inner Wheel Ελλάδος αποτελείται από 17 ομίλους σε όλη την Ελλάδα, που εργάζονται καθημερινά για να διαδώσουν τις ιδέες του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού, χωρίς προσωπικές βλέψεις ή ιδεολογικά συμφέροντα.

Η προσπάθεια όλων μας είναι οι όμιλοι να ενισχύονται, ώστε να αυξάνουν τα μέλη τους και να ανανεώνουν τη σύνθεσή τους υποδεχόμενοι νέες ιδέες και ανθρώπους με όρεξη για συνεισφορά. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξάνεται ο κύκλος των δράσεών τους και κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων κάθε ομίλου. Τα παλαιότερα μέλη ας φωτίσουν το δρόμο να έρθουν τα νεότερα, για να μπορούμε να διατηρηθούμε μοναδικές και ενωμένες και να είμαστε πάντα αγαπημένες, κοιτάζοντας και στοχεύοντας ψηλά, και να δεσμευόμαστε με πίστη, συμπόνια και συνέπεια, ώστε να βοηθάμε και να δίνουμε ελπίδα, να πραγματοποιούμε τα οράματά μας και έτσι να κάνουμε τη διαφορά. Τελικά, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να διαδίδουμε το όραμά μας, που είναι να ενδιαφερόμαστε για τον συνάνθρωπό μας μέσω της φιλίας, του υπηρετείν και της αλληλοϋποστήριξης.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, για το μέλλον της ανθρωπότητας, αξιοποιώντας δημιουργικά τη φιλία, ας δουλέψουμε μαζί και ας δώσουμε ελπίδα, με ενθουσιασμό για δράση. Ας προσπαθήσουμε για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο επικοινωνώντας και εκπαιδεύοντας, κάνοντας φίλους ξένους που ακόμα δεν γνωρίσαμε.Γιατί μαζί είμαστε δυνατότερες, κοιτάζοντας πέρα από τον εαυτό μας, δραστηριοποιούμαστε, ανοίγοντας την καρδιά μας και το σπίτι μας, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και επεκτείνουμε το Inner Wheel. Με αυτόν τον τρόπο, υπηρετώντας και κατανοώντας τον πλησίον μας, βοηθάμε τα παιδιά να χαμογελούν, εργαζόμαστε για την ειρήνη μέσα από την αγάπη και τη συνεργασία και έτσι αγγίζουμε τις καρδιές των συνανθρώπων  μας.

Με εκτίμηση,

Γιάννα Γραβιά – Καλύβα

Διοικητής 247 Περιφέρεια

γιαννα

Αγαπημένες Φίλες,

Η ιστοσελίδα της Περιφέρειάς μας  συμπληρώνει φέτος τη  2η χρονιά  λειτουργίας  της,. εμπλουτισμένη με κείμενα και φωτογραφίες  που αποτυπώνουν την Ιστορία μας και τις δράσεις μας . Φετινό μας σύνθημα το <Leave a Lasting Legacy> -«΄Αφησε  μια διαρκή κληρονομιά.»

Το 2017-18  είναι  άλλη μία χρονιά γεμάτη Ιννεργουηλικά γεγονότα τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε Διεθνές: Το Πανελλήνιο Συνέδριό μας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, η επίσκεψη της Προέδρου του IIW Dr Kapila Gupta από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018 και το Παγκόσμιο Συνέδριο τον Απρίλιο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ως Διοικητής και ΔΣ της Περιφέρειας στόχο έχουμε τη φετινή χρονιά  να στηρίξουμε, ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τους Ομίλους της Περιφέρειάς μας, λειτουργώντας ομαδικά, συνθετικά και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά μέσα στα πλαίσια των Αρχών και των Ιδεωδών του Inner Wheel  και του φετινού  συνθήματος της Προέδρου μας.

Η Dr Kapila Gupta μας προτρέπει να αφήσουμε το αποτύπωμά μας, τη παρακαταθήκη  μας για το μέλλον της Οργάνωσής μας.

Πώς; Αφήνοντας στις νέες γενιές  μνήμες Προσφοράς προς το συνάνθρωπο και μνήμες Φιλίας ανάμεσα στα μέλη και στο κόσμο γύρω μας. Λειτουργώντας ως πρότυπο και  παρουσιάζοντας την Ιστορία του Ομίλου ή της Περιφέρειας μας, ώστε τα νέα μέλη να μάθουν την Ιστορία του INNER WHEEL που είναι  γεμάτη ανιδιοτελή προσφορά. Εμπνέοντας και παροτρύνοντας και άλλους να θέλουν  να συμμετάσχουν στην Οργάνωσή μας και να δουν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν. Με νέους τρόπους προβολής της δημόσιας εικόνας της Οργάνωσής μας στο κόσμο.

Αγαπημένες Φίλες,

< Ας γίνει ότι κάνει η κάθε μια σας το θεμέλιο για μια διαρκή κληρονομιά στο Inner Wheel>

Με Ιννεργουηλική Φιλία

Ντέπυ Βαρότσου

Διοικητής 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος

Αγαπημένες Φίλες,

Μια νέα Ιννεργουηλική χρονιά ξεκίνησε  δυναμικά από τη 1η Ιουλίου 2018!! Άλλη μια χρονιά γεμάτη στόχους, προγράμματα, προκλήσεις που  ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ  θα στηρίξουμε και θα αντιμετωπίσουμε με  κύριο  σκοπό τη προβολή του ανθρωπιστικού μας έργου και της δημόσιας εικόνας μας. Τα κορυφαία γεγονότα της φετινής χρονιάς είναι:

Α. Το Πανελλήνιο Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της 247 Περιφέρειας, που θα γίνει στο ΑΓΡΙΝΙΟ με οργανωτή  τον ΄Ομιλο IW  Αγρινίου.

Β. Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο  WOMEN  FOR EUROPE 9-THE ROLE OF INNER WHEEL  που θα γίνει στη Σύρο στις 5.6 & 7 Απριλίου 2019 υπό την αιγίδα  της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος,  με οργανωτή  τον ΄Ομιλο IW Σύρου

Όλα τα μέλη του  Inner Wheel  Ελλάδος θα στηρίξουμε τα  δύο  αυτά κορυφαία Συνέδρια  με τη πολυάριθμη  παρουσία μας και τη συμμετοχή μας σε αυτά, καθώς και  με τη προσαρμογή των εκδηλώσεων των Ομίλων, ώστε να μην συμπέσουν χρονικά και επιβαρυνθούν  τα μέλη οικονομικά και χρονικά.

Το σύνθημα της φετινής χρονιάς μας προτρέπει με ενδυνάμωση να εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι, σαν μέλη της κοινωνίας και της παγκόσμιας  Οργάνωσής μας με σκοπό να προσφέρουμε όλο και πιο αποτελεσματικά, να προβάλλουμε το ανθρωπιστικό μας έργο και τη δημόσια εικόνα μας όλο και πιο οργανωμένα.

Όταν ενδυναμώνεται και εξελίσσεται το κύτταρο, δηλαδή το κάθε μέλος του  Inner Wheel, ενδυναμώνεται και εξελίσσεται και το σύνολο, δηλαδή όλη η Οργάνωσή μας!

Τελειώνοντας θέλω να αναφέρω τα λόγια του 35ου Προέδρου των ΗΠΑ John F.Kennedy (1917-1963)

«Τα προβλήματα  αυτού του  κόσμου δεν είναι δυνατόν να λυθούν από σκεπτικιστές ή κυνικούς, των οποίων οι  ορίζοντες περιορίζονται στις φανερές πραγματικότητες.  Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μπορούν να ονειρευτούν πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ» και τέτοιοι άνθρωποι είμαστε εμείς, τα Μέλη του INNER WHEEL!

Με Ιννεργουηλική Φιλία

Ντέπυ Βαρότσου

Διοικητής 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος

 

Αγαπητές φίλες,

Με ανάμεικτα αισθήματα παρέλαβα το διάδημα της Διοικητού, με το βάρος όλων των ονομάτων των άξιων προκατόχων μου. Αίσθημα χαράς και ευθύνης, που μου εμπιστευτήκατε αυτό το αξίωμα και αγωνίας για το έργο που αναλαμβάνω. Θέλω να τονίσω ότι παρέλαβα την κορδέλα από μια άξια διοικητή που δούλεψε με ζήλο επί δύο χρόνια, για τα ιδεώδη του Inner Wheel! 

 Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω, να ανταποκριθώ στο αξίωμα και την τιμή που μου έγινε. 

Επιθυμώ να ενδυναμώσουμε τους Ομίλους  της Περιφέρειας μας , να προσφέρω όλες τις δυνάμεις μου, για να στηρίξω τις προσπάθειες σας στις οποιεσδήποτε κινήσεις, που θα κάνετε  προκειμένου να εκπληρώσουμε τους στόχους της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο. Πιστεύω στην φιλία , πιστεύω στην αγάπη στον Συνάνθρωπο , πιστεύω στην κοινωνική βοήθεια και την αλληλεγγύη!  

Με γνώμονα το όλες μαζί μπορούμε « Together we can», ας κάνουμε μια εντονότερη προσπάθεια φίλες όλες μαζί ενωμένες με κρίκο τις αξίες του Inner Wheel, για να φέρουμε  μια μικρή αλλά αισθητή διαφορά στον χώρο, που κινούμαστε και που μας έχει ιδιαίτερα τώρα ανάγκη!

 

    Σας αγκαλιάζω  με αγάπη και φιλία, 

       Ελένη Γιαννιδάκη

Print Friendly, PDF & Email