Ο τροχός του Inner Wheel

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ INNER WHEEL ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ

2

Το λογότυπο απεικονίζει μια ρόδα γραναζιού.

Οι 6 ακτίνες στον κεντρικό κύκλο αντιπροσωπεύουν το Διεθνές Inner Wheel να προσεγγίζει μέλη σε όλο τον κόσμο.

Οι 6 ακτίνες στον εσωτερικό κύκλο, είναι τα Διεθνή Διοικούντα Σώματα συνδεόμενα με τις Περιφέρειές τους, που αντιπροσωπεύονται από τα δόντια του γραναζιού στον εσωτερικό κύκλο, μέχρι τους Ομίλους που αντιπροσωπεύονται από τα δόντια του γραναζιού στον εξωτερικό κύκλο.Αν ένα από αυτά τα δόντια στον εξωτερικό κύκλο, που αντιπροσωπεύει τους Ομίλους σε όλο τον κόσμο διαρραγεί και ο τροχός μετακινηθεί λίγο, δεν θα είναι σε θέση να λειτουργεί και η κίνηση να συνεχίζεται.

Το πιο σημαντικό στοιχείο εντούτοις, είναι η τελεία ακριβώς στο κέντρο. Συμβολίζει τον άξονα και αντιπροσωπεύει το κάθε μέλος

ξεχωριστά. Χωρίς αυτόν τον άξονα το γρανάζι δεν θα λειτουργούσε σωστά, το κίνημα θα αποτύγχανε και τίποτα δεν θα λειτουργούσε.

Από το βιβλίο της Βιβής Ζητούνη- Ιατροπούλου,

προδιοικητή της 247 Περ. I.W. (2006-2007)

ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ

INNER WHEEL (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΣ)

Ο εσωτερικός τροχός είναι αυτός που κινεί το είναι μας, τον εσωτερικό μας κόσμο. Η κίνηση του ζεσταίνει τις καρδιές μας,  για να ανοίξουν οι πόρτες της ψυχής μας και να πάρουμε την δύναμη να πλησιάσουμε και να προσεγγίσουμε με αμέριστη κατανόηση τους συνανθρώπους μας. Να αναπτύξουμε γνωριμίες, στον τόπο μας και παγκόσμια, να επικοινωνήσουμε με άλλους λαούς και κουλτούρες, να νοιώσουμε τις χαρές και τα προβλήματα τους και μέσα από όλη αυτή την διεργασία να καταφέρουμε να αποκτήσουμε πραγματικούς φίλους.

Ο εσωτερικός τροχός! το inner wheel είναι ο εσωτερικός τροχός της ψυχής μας, του νου και της σκέψης μας, που μας δίνει την δύναμη με ανιδιοτέλεια να απλώσουμε τα χέρια και να προσφέρουμε σε γνωστούς και άγνωστους που έχουν πραγματικά την ανάγκη μας.

Aς σκεφτούμε, ότι, πολλές φορές, δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά που μπορούμε να προσφέρουμε σε αδύναμες ομάδες ανθρώπων.

Υπάρχουν ομάδες συμπολιτών μας που έχουν την ανάγκη και μόνο ενός αγγίγματος, μιας ζεστής και γλυκιάς λέξης, ενός ενθαρρυντικού και ελπιδοφόρου βλέμματος, μιας θερμής αγκαλιάς, που θα τους ενισχύσει την ελπίδα, την υπομονή, την προσμονή για κάτι έστω και ονειρώδες καλλίτερο και θα τους κάνει να νοιώσουν την ζωή ομορφότερη.

Αυτός είναι ο Τροχός που μας ενδυναμώνει για να κατανοήσουμε τον πλησίον μας, να αναπτύξουμε φιλίες και τελικά να προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτός είναι ο εσωτερικός τροχός μας (Το Inner Wheel) και για αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Για να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη τους στόχους μας.

Μαρία Πλοιαρχοπούλου (Νοέμβριος 2014)

TA 24 ΚΑΡΑΤΙΑ ΤΟΥ INNER WHEEL

aktines

Από το βιβλίο της Βιβής Ζητούνη- Ιατροπούλου,

Προδιοικητή της 247 Περ. I.W. (2006-2007)

Print Friendly, PDF & Email