Women for Europe 9 – Σύρος 2019

Ο Όμιλος Inner Wheel Σύρου της 247 Περιφέρειας Ελλάδος ανέλαβε και διοργάνωσε ένα εξαιρετικό συνέδριο, κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, στα πλαίσια του θεσμού Women for Europe, στις 4, 5, 6 και 7 Απριλίου 2019 με τη συμμετοχή συνέδρων από 11 χώρες. Το Συνέδριο υποστηριζόταν από την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τον Δήμο Σύρου.

Με τη συντονισμένη συνεργασία των μελών του Ομίλου, της υπεύθυνης του θεσμού «Women for Europe», p BD Luisa Vinciguera και τη πολύτιμη γνώση και βοήθεια της Διοικητού της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, Ντέπυς Βαρότσου, οργανώθηκε το Συνέδριο με θέμα: Τα παιδιά οδηγούν την Ευρώπη στον 22ο αιώνα. Αποφασιστική προσήλωση στα δικαιώματά τους.

Η πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel, Christine Kirby τίμησε το Συνέδριο με την παρουσία της και ως ευγενής ηγέτιδα μίλησε με λόγια καρδιάς για τα ιδανικά του IW και για την ενδυνάμωση που φέρουν στο κάθε μέλος. Συμμετείχε με χαρά σε κάθε εκδήλωση που συνόδευε το Συνέδριο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του IW που συμμετείχαν, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της.

Την Πέμπτη 4/4/2019, έγινε η λαμπρή τελετή έναρξης του Συνεδρίου στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων της Σύρου, με την συμμετοχή των πολιτικών και θρησκευτικών αρχών.
Η έναρξη χαιρετίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Λεονταρίτη, από τον Δήμαρχο κο Μαραγκό κι από τις θρησκευτικές αρχές του τόπου.  Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς  από το Λύκειο Ελληνίδων κι έκλεισε με δείπνο στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο ρομαντικό περιβάλλον όπου οι παριστάμενοι απόλαυσαν παρουσίαση  αργεντίνικου τάνγκο.

Την Παρασκευή  5/4/2019, η ημέρα ήταν αφιερωμένη στις εργασίες του Συνεδρίου, σε μια προσεγμένη γεμάτη λουλούδια καλαίσθητη αίθουσα του ξενοδοχείου «Ερμής».
Στο πρώτο μέρος πέρα από τους διοργανωτές του Συνεδρίου, βασικοί ομιλητές ήταν:
Η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η Δ. Διευθύντρια του Ιδρύματος «Ελίζα», Αφροδίτη Στάθη και ο επικεφαλής προσωπικού της «Home Project», Βασίλειος Μιχαηλίδης.
Το απόγευμα ακολούθησαν 3 workshops σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών με θέματα «Οικογένεια», «Εργασία» και «Κοινωνία και Πολιτισμός».
Το βράδυ, οι σύνεδροι παρακολούθησαν σε εξαιρετική απόδοση από τον θίασο, την αρχαία τραγωδία «Ηλέκτρα Σοφοκλέους», στο Θέατρο Απόλλων.

Το Σάββατο 6/4/2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των 3 Workshops, από τη p BD, Luisa Vinciguera. Μετά την τελική  συγκινητική ομιλία προέδρου του IIW, Christine Kirby, ακολούθησε ανταλλαγή σημαιών και η λήψη «οικογενειακών» φωτογραφιών.
 Η τελετή λήξης έγινε το απόγευμα στο Θέατρο Απόλλων, με την Διοικητή της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, Ντέπυ Βαρότσου, να συγχαίρει για την εξαιρετική διοργάνωση του Συνεδρίου την πρόεδρο Άσπα Αριστείδου και όλα τα μέλη του Ομίλου Σύρου, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής από τη μεριά της Διοίκησης, που συνετέλεσαν στην επιτυχία του Συνεδρίου.
Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με μελωδικό τρόπο από τοπικές χορωδίες της Σύρου.
Με εορταστική διάθεση ακολούθησε Ελληνική βραδιά, με φαγητό, ζωντανή μουσική και χορούς, όπου είχε οργανωθεί ειδικά για τους Συνέδρους.

Την Κυριακή 7/4/2019, το πρωί έγιναν ξεναγήσεις, στα αξιοθέατα της Ερμούπολης.
Το απόγευμα έγινε επίσημα η τελετή Διδυμοποίησης του Ομίλου Σύρου και του Ομίλου Τορίνο, στο ξενοδοχείο «Ερμής» κι ακολούθησε δεξίωση, για τους παρισταμένους.

Όλο το Συνέδριο ήταν προσεγμένο και φροντισμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.
Από τις ομάδες καλωσορίσματος των συνέδρων στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, τα όμορφα  δώρα και τις μικρές όμορφες εκπλήξεις που ετοιμάστηκαν για τους συνέδρους, το καλαίσθητο και προσεγμένο έντυπο υλικό που δόθηκε, τους περίκαλους στολισμούς με λουλούδια (κυρίως ροζ τριαντάφυλλα) σε όλους τους χώρους του Συνεδρίου, τα κεράσματα, την κάλυψη των τεχνολογικών αναγκών κ.ά. το «Women for Europe 9» στη Σύρο θα μείνει αναλλοίωτα χαραγμένο, ως κορυφαία εμπειρία  στις μνήμες όλων των συμμετεχόντων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην πανάξια  πρόεδρο του Ομίλου Σύρου, Άσπα Αριστείδου, που πρόσφερε τον εαυτό της για την επιτυχία του Συνεδρίου, σε όλα τα κορίτσια του Ομίλου Σύρου, που με αγάπη και χαρά προετοίμασαν κι εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο την 4ήμερη διοργάνωση μέχρι τέλους, τις εξαιρετικές εθελόντριες, που ενίσχυσαν την ομάδα, και τα μέλη της Διοίκησης της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, που συστρατεύτηκαν, στο πλευρό των μελών του Ομίλου και βοήθησαν με τις γνώσεις τους και την εργασία τους, καθ’ όλη την διάρκεια του Συνεδρίου όπου χρειαζόταν.
Ευχαριστίες θερμές επίσης αποδόθηκαν στους χορηγούς των εκδηλώσεων και στη σύμβουλο εκδηλώσεων κα Αλίκη Λεονταρίτη, για τη σημαντική πολυεπίπεδη συνεισφορά της στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Print Friendly, PDF & Email