Μήνυμα της χρονίας

Αγαπητές μου
φίλες,

Ένας χρόνος Διοίκησης έχει ολοκληρωθεί με δημιουργικό άγχος και αγωνία για επιτυχία των στόχων του International IW και της Ομοσπονδίας, αλλά παράλληλα, γεμάτος χαρά και ικανοποίηση για  τα αποτελέσματα.

 

Μια νέα χρονιά ξεκινάει, γεμάτη προκλήσεις τόσο σε Παγκόσμιο επίπεδο αλλά πολύ περισσότερο για την χώρα μας, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα από μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές όπως πυρκαγιές αλλά και από τις πρόσφατες
καταστροφικές πλημμύρες σε Θεσσαλία και Μαγνησία.

 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Inner Wheel καλείται να συνεχίσει την πορεία του με εργατικότητα και αξίες, όπως ο εθελοντισμός, η ανιδιοτελής  προσφορά, η φιλία και, προπάντων, η αλληλεγγύη στους συνάνθρωπους μας που δοκιμάζονται .

 

Οι Στόχοι  της Διοίκησης 2023-24 σχετίζονται με:

  • Ενδυνάμωση Ομίλων 

Σήμερα, το Inner Wheel διαθέτει δυναμικό, πάνω από 100.000 μελών παγκοσμίως. Είναι αυτό αρκετό; Καθόλου. Στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να γνωρίσουν τον
Οργανισμό μας και το έργο του και – γιατί όχι – να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας.
Οι
ανάγκες είναι πολλές, αλλά τα χέρια είναι λίγα!

 

  • Συνέχιση του Εθνικού Πρόγραμμα IW  «ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΖΩΗ» για την εύρεση Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας».

Με τη σκέψη πάντα στον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο, τη χρονιά 2022-23 καλύψαμε για ένα χρόνο τις ανάγκες του Οράματος σε στυλεούς στοματικού επιχρίσματος δοτών
[30.000] καθώς και 22.000 αιτήσεις Δοτών
και παράλληλα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα με 4 δότες. Θα συνεχίσουμε την συνεργασία με το ”Όραμα Ελπίδας ” βάζοντας στόχο να
βρεθούν και άλλοι δότες, καθώς και οικονομική βοήθεια για την κάλυψη αναλύσεων 100 επιχρισμάτων δοτών. 1 ευρώ
το μήνα ανά μέλος για 10 μήνες.

 

  • Σχεδιασμός δράσεων στα πλαίσια του συνθήματος της Χρονιάς 2023-24 “Shine a Light
    του
    International IW

Καθώς το Inner Wheel,εορτάζει την 100ή επέτειο της ίδρυσής του, η Πρόεδρος Trish Douglas,
απευθύνει ένα ηχηρό κάλεσμα στα μέλη να εργαστούν σκληρά και έξυπνα για ένα καλύτερο μέλλον, για την επόμενη γενιά. Δύο κεντρικοί άξονες είναι ζωτικής σημασίας:

  • Λαμπερότερες Ζωές για το Μέλλον – διαχείριση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κόσμος βιώνει άνευ προηγουμένου φυσικές καταστροφές κολοσσιαίων διαστάσεων. Γνωρίζουμε ότι τα θέματα είναι φλέγοντα και ο αντίκτυπος εκτεταμένος. Αν δεν ελεγχθεί και δεν αντιστραφεί η κατάσταση, η επόμενη γενιά θα έχει να πολεμήσει για την επιβίωσή της.

Η χώρα μας φέτος βρίσκεται στο επίκεντρο τέτοιων καταστροφών και έχει την ανάγκη όλων μας για να ανταπεξέλθουμε γρήγορα και να επιστρέψει η ΖΩΗ στις πληγείσες περιοχές στην κανονικότητα της. Ως γυναίκες ενεργητικές  που διακατέχονται από τo πάθος για προσφορά, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να προσφέρουμε τα μέγιστα στους συνανθρώπους μας, συγκεντρώνοντας βοήθεια και ευαισθητοποιώντας όχι μόνο τα μέλη μας στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπου  δραστηριοποιείται το Inner Wheel.



  • Πνευματική Ευεξία για Λαμπερότερες Ζωές

Ενδυνάμωση των γυναικώνμέσα από τη γνώση, την κατάρτιση, εργαστήρια και διόδους  υποστήριξης ώστε να προλαμβάνουν, να προετοιμάζονται, να ανταποκρίνονται, να βοηθούν σε μία κρίση ή μία καταστροφή, και να «αναρρώνουν».

Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι όλα είναι εφικτά όταν υποστηρίζονται από τα μέλη μας και τους φίλους του Οργανισμού μας.  Βασίζομαι στη βαθιά ευαισθησία της ανθρωπιστικής συνείδησης που χαρακτηρίζει όλες εμάς, το ήθος, τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύουμε, τοποθετώντας πάντα την Αλληλεγγύη και τον Ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.



Καλή
Χρονιά με υγεία, αγάπη και περίσσια δύναμη
ψυχής!



Ελένη
Παναγιώτου

Διοικητής
Ομοσπονδίας Inner Wheel Ελλάδας 2022 -24

Μετάβαση στο περιεχόμενο