Κεντρικό Θέμα της Xρονιάς​

Κάθε χρόνο, η Πρόεδρος του International Inner Wheel παρουσιάζει ένα θέμα για να ενώσει τα μέλη προς ένα κοινό επίτευγμα. Όταν πάνω από 100.000 μέλη υπερισχύουν με ένα πάθος, τα αποτελέσματα μπορούν να δημιουργήσουν την αλλαγή σε όλα τα έθνη και για πολλές γενιές.

Το θέμα του International Inner Wheel για το 2023-2024, είναι « Shine a Light».

Picture1

Καθώς το Inner Wheel, εορτάζει την 100ή επέτειο της ίδρυσής του, η Πρόεδρος Trish Douglas, απευθύνει ένα ηχηρό κάλεσμα στα μέλη να εργαστούν σκληρά και έξυπνα για ένα καλύτερο μέλλον, για την επόμενη γενιά. Κατά συνέπεια, το «Shine a Light», αποτελεί το θέμα των δύο κεντρικών πρωτοβουλιών, που είναι ζωτικής σημασίας για να την υλοποίηση του.

  • Λαμπερότερες Ζωές για το Μέλλον, και
  • Πνευματική Ευεξία για Λαμπερότερες Ζωές

Λαμπερότερες Ζωές για το Μέλλον

Ο κόσμος βιώνει άνευ προηγουμένου φυσικές καταστροφές κολοσσιαίων διαστάσεων. Γνωρίζουμε ότι τα θέματα είναι φλέγοντα και ο αντίκτυπος εκτεταμένος. Αν δεν ελεγχθεί και δεν αντιστραφεί η κατάσταση, η επόμενη γενιά θα έχει να πολεμήσει για την επιβίωσή της. Σήμερα, πολλές κοινότητες υποφέρουν από την έλλειψη καθαρού αέρα και καθαρού πόσιμου νερού, ανεπαρκή προστασία έναντι του κρύου και της ζέστης και απώλεια κατοικίας και καταφυγίου. Το μέλλον το κόσμου φαντάζει ζοφερό. Πώς μπορούμε να φωτίσουμε της ζωές μας και να δώσουμε ελπίδα για το μέλλον;

Ο στόχος του Inner Wheel, για την ενθάρρυνση της προσωπικής υπηρεσίας σημαίνει ότι τα μέλη και οι εθελοντές στη βάση της πυραμίδας, θα πρέπει να προσφέρουν ανιδιοτελείς υπηρεσίες. Οι Όμιλοι του Inner Wheel, έχουν από καιρό εργαστεί ως μονάδες και θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν, για τα προσωπικά, μικρότερα σχέδιά τους. Τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς τα ζητήματα έλαβαν μεγαλύτερη έκταση και έγιναν γνωστά μέσω του Διαδικτύου, έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες από πολλούς Ομίλους Inner Wheel, Περιφέρειες και Εθνικά Διοικούντα Σώματα, που έχουν υλοποιήσει σχέδια για ολόκληρες κοινότητες ή περιφέρειες. Εκεί που τα μέλη του Inner Wheel, διαθέτουν στον υπερθετικό βαθμό περισσότερες από τις συνέργειες αυτές, το φως λάμπει ακόμα πιο ζωηρά – αυτά είναι εξαιρετικά νέα και αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός.

Κατά την πραγματοποίηση των σχεδίων μας, η βασική εστίαση του Inner Wheel είναι στις γυναίκες. Τη χρονιά αυτή, το Inner Wheel θα συνεχίσει την εκστρατεία του για Strong Women Stronger World. Ως υποστηρικτής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), τα σχέδια του Inner Wheel είναι ευθυγραμμισμένα μα τις πρωτοβουλίες των Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών, για να συμβάλουν στην κατεύθυνση της επίτευξης των πολλαπλών ομάδων εργασίας. Η βιωσιμότητα είναι επίκαιρος όρος. Μία προτεινόμενη στρατηγική είναι να δημιουργηθεί μία διέξοδος που να εφοδιάζει τις γυναίκες της κοινότητας, με γνώσεις, πρακτική τεχνογνωσία και δημιουργία οικονομικών δυνατοτήτων, που αναπτύσσονται στην κατεύθυνση της αυτό-βιωσιμότητας – όχι σε μία κλίμακα, αλλά ανακυκλούμενης για σταδιακή βελτίωση. Εδώ είναι κάποια θέματα, που προτείνουν ως  πρωτοβουλίες οι Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών, που μπορούν να μετασχηματιστούν σε διαχειρίσημα πλαίσια:

  • έξυπνη κλιματικά γεωργία για τη συνδρομή προς τις γυναίκες αγρότισσες και βελτίωση του εισοδήματος από «πράσινη προστιθέμενη αξία»,
  • επιχειρηματίες της κλιματικής αλλαγής. Για την ενδυνάμωση των γυναικών, για να καταστούν φορείς της αλλαγής και όχι απλές καταναλώτριες της αλλαγής, όπως η εμπλοκή στην προώθηση, την εκπαίδευση, τις εκστρατείες καθαρισμού, τη δενδροφύτευση,.
  • γυναίκες ως φορείς αλλαγής στην οικία, τη γειτονιά, το χωριό και το χώρο εργασίας τους, με δραστηριότητες αιχμής για την υιοθέτηση ανανεώσιμων ενεργειακά δυνατοτήτων, καλές πρακτικές ανακύκλωσης, κοινοτική κηπουρική και ανάπτυξη του πράσινου περιβάλλοντος.
  • άρση της ενεργειακής φτώχειας των γυναικών. Οι στατιστικές έρευνες καταγράφουν ότι πολλές γυναίκες σε απομακρυσμένες περιοχές συντηρούν νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρισμό και αποτελεσματικά καύσιμα για να μαγειρέψουν.

 

Η Πνευματική Ευεξία Φωτίζει τις Ζωές

Υπάρχουν ολοένα αυξανόμενες αναφορές ψυχικών ασθενειών, άγχους, τραυμάτων, θυματοποίησης και αποξένωσης, που έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονίες, πυροβολισμούς και μαχαιρώματα, βία όπως ενδοοικογενειακή κακοποίηση και έλλειψη στέγης. Αυτό αποτελεί ζωή στο σκοτάδι, γεμάτη αρνητικότητα και καταστροφή. Πολλοί Όμιλοι Inner Wheel, παγκοσμίως, έχουν υποστηρίξει ενεργά την αναβάθμιση και το ζωντάνεμα της ζωής εκείνων που έχουν πληγεί και υποφέρουν. Περισσότερα μπορούν να γίνουν, για το έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παρακάτω μερικές πρωτοβουλίες:

  • Οι Γυναίκες των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν: «Η συμβολή των γυναικών και των κοριτσιών στην οικοδόμηση της ειρήνης, συνεχίζει να υποεκτιμάται και να μην υποβοηθείται, αφήνοντας ανέγγιχτο ένα εκπληκτικό εργαλείο για τη διαρθρωτική αλλαγή και τη βιώσιμη ειρήνη». Οι Όμιλοι Inner Wheel, μπορούν να εκπροσωπηθούν, σε επίσημες και άτυπες αποφάσεις και λειτουργικές διαδικασίες, μίας κοινότητας ή ενός θεσμικά αναγνωρισμένου συμβουλίου, εστιάζοντας στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ασφάλεια, τη σωματική και πνευματική υγεία και την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών. Το Inner Wheel, μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για την αλλαγή.
  • Ενδυνάμωση των γυναικών με διέξοδο τη γνώση, την κατάρτιση, εργαστήρια και διόδους υποστήριξης για γυναίκες μία κοινότητας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προλαμβάνουν, να προετοιμάζονται και να ανταποκρίνονται στη βοήθεια και να αναρρώνουν σε ένα επείγον περιστατικό, μία κρίση, ή μία καταστροφή. Αυτό θα προωθήσει την ανθεκτικότητα των κοινοτήτων.

                                                                                Το να είσαι Μέλος του Inner Wheel Φωτίζει τι Ζωές

    Σήμερα, το Inner Wheel διαθέτει δυναμικό, πάνω από 100.000 εθελοντικών μελών. Είναι αυτό αρκετό; Καθόλου. Το International Inner Wheel, απευθύνει έκκληση για τη σύσταση περισσοτέρων Ομίλων, που θα στελεχωθούν από ενεργητικές και ευφυείς γυναίκες, που θα διακατέχονται από ενιαίο πάθος να λαμπρύνουν τις ζωές τους. Το έργο είναι πολύπλευρο, αλλά τα χέρια είναι λίγα. Υπενθυμίζεται στους Ομίλους Inner Wheel, να προωθήσουν και να προσυπογράψουν ως μέλη, κάθε πρόγραμμα και κάθε σχέδιο. Δεν υπάρχει καλύτερη χρονική στιγμή και υπόδειγμα καλής εργασίας, που να επιτελούν τα μέλη όταν το έργο είναι σε εξέλιξη – είναι η στιγμή που η καρδιά των μελών του Inner Wheel, λάμπει σε όλα όσα σκέφτονται, λένε και κάνουν.

     

Μετάβαση στο περιεχόμενο