Οι σκοποί του Οργανισμού

Όραμα

Το όραμα του Inner Wheel στοχεύει σε μία σύγχρονη, δραστήρια και δυναμική Ένωση Γυναικών, ένα παγκόσμιο δίκτυο αφοσιωμένων μελών, που εθελοντικά, δίνουν χρόνο και αγάπη για τους άλλους.

Αποστολή

Αποστολή του είναι η προώθηση της δράσης, των υπηρεσιών και των καλών πρακτικών, που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των γυναικών και των παιδιών στον κόσμο.

Σκοπός

Προωθεί την αληθινή φιλία

Οι Όμιλοι συναντώνται τακτικά και έτσι  δημιουργούνται ανάμεσα στα μέλη δεσμοί φιλίας  οι οποίες διατηρούνται για χρόνια αλλά και ανανεώνονται με την εισδοχή νέων μελών. Μέσα από ένα πλήρες και ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ομιλίες, επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, εκδρομές. Κάθε Όμιλος προσκαλεί και άλλους Ομίλους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες και με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται ο κύκλος  των φίλων τους και οι ανάπτυξη δεσμών φιλίας και με μέλη εκτός Ομίλου .

Ενθαρρύνει τα ιδανικά της προσωπικής προσφοράς

Τα μέλη του Inner Wheel  συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών για φιλανθρωπικούς σκοπούς με στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Παρέχεται  πρακτική υποστήριξη καθώς και οικονομική βοήθεια όποτε υπάρχει ανάγκη, είτε αυτό συμβαίνει σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο, για φυσικές καταστροφές ή πολέμου ή για ανθρώπους που υποφέρουν. Εργαζόμενες μαζί ως φίλες, οι Όμιλοι μας έχουν ένα εξαιρετικό ιστορικό προσωπικής προσφοράς στις τοπικές τους κοινότητες.

Ενισχύει τη διεθνή κατανόηση

Οι Όμιλοι κάνουν τη δική τους επιλογή κοινωνικής  προσφοράς και φιλανθρωπικών οργανώσεων που θέλουν να στηρίξουν. Παράλληλα όμως ενώνουν τις δυνάμεις  τους κάτω από την ομπρέλα ενός διεθνούς κοινωφελούς προγράμματος το οποίο ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια. Επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσσουν απόψεις με Ομίλους σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζουν δράσεις  και συναντώνται κάθε τρία χρόνια στο Διεθνές Συνέδριο.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο