Οι όμιλοι της Ελλάδας

Όμιλος IW Αγρινίου

Ο όμιλος IW Αγρινίου μετράει πάνω από 20 χρόνια ενεργούς δράσης και προσφοράς στην τοπική κοινότητα και όχι μόνο. Γυναίκες με ευαισθησίες και διάθεση για έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης, διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις με έμφαση στην ενημέρωση για ιατρικά θέματα αλλά και κοινωνικά – πολιτιστικά, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για κοινωφελείς δράσεις. Εξάλλου, καθιερωμένες είναι πλέον πρωτοβουλίες, όπως το «Χριστουγεννιάτιο Bazaar Αγάπης» και η «Βραδιά Γευσιγνωσίας» με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μέσω αυτών στηρίζονται οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, ειδικά σχολεία και ευαγή ιδρύματα. Οι συναντήσεις των μελών πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα σε σπίτια μελών ή “café”.

Όμιλος IW Αθηνών – Βορρά

Ο όμιλος IW Αθηνών – Βορρά είναι από τους παλαιότερους και πιο δραστήριους ομίλους IW στην Ελλάδα! Με ιστορία πάνω από 40 χρόνων, έχει αναδείξει πολυάριθμα ικανά ηγετικά στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει, εξαλλου, συνδράμει ουσιαστικά με προσφορές στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, σε αναξιοπαθούντες σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, σε ιδρύματα που φιλοξενούν ΑμεΑ, σε πρόσφυγες, μετανάστες κ.α. Τέλος, συνιστά ανάδοχο παιδιού από την Τανζανία. Κάθε χρόνο διοργανώνει μεγάλο Χριστουγιενιάτιο Bazaar στο Μερόπειο Ίδρυμα τα έσοδα του οποίου προορίζονται για  κοινοφελείς δράσεις. Οι συναντήσεις γίνονται μια Τετάρτη κάθε μήνα σε μόνιμο χώρο.

Όμιλος IW Βέροιας

Ο όμιλος IW Βέροιας δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 25 χρόνια στη Β. Ελλάδα. Πρόκειται για ένα από πιο τους ενεργούς ομίλους στην Ελλάδα που αφήνει το αποτύπωμά του στην τοπική κοινωνία της Βέροιας. Ικανές γυναίκες με όραμα και αλτρουϊστική διάθεση, διοργανώνουν, δημιουργούν και ενεργοποιούνται αναλαμβάνοντας ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες με κοινωφελή σκοπό. Οι δράσεις γίνονται γνωστές στον τοπικό Τύπο με αποτέλεσμα την αθρόα συμμετοχή και τη διάδοση των σκοπών του IW. Επιφανή μέλη έχουν αφήσει την παρακαταθήκη τους, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ιστορίας τoυ IW στην Ελλάδα. Από τις δράσεις του ομίλου επωφελούνται άπορα παιδιά, καρκινοπαθείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι κ.α. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται μια Τετάρτη κάθε μήνα σε εστιατόριο της πόλης.

Όμιλος IW Βόλου

O όμιλος IW Βόλου έχει ιστορία σχεδόν 25 χρόνων και δραστηριοποιείται στην Κεντρική Ελλάδα. Νέες, δυναμικές γυναίκες με πολλά ενδιαφέροντα αλλά και μεγαλύτερες με πείρα και γνώσεις για τον Οργανισμό και τη λειτουργία του, έχουν προσφέρει πολλά στην τοπική κονωνία. Ομιλίες με θέματα σχετικά με την υγεία, αλλά και εκπαιδευτικά και πολιτιστικά, όπως και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές επιτυχημένες γυναίκες της κοινωνίας του Βόλου, είναι ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του ομίλου. Οι δωρεές αφορούν γηροκομεία, ορφανοτροφεία, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, νοσοκομεία, ιδρύματα κ.α. Τέλος, η διοργάνωση αποκριάτικων παιδικών πάρτυ και δείπνων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα ενισχύουν το έργο αυτό. Οι συναντήσεις του ομίλου λαμβάνουν χώρα κάθε μήνα, συνήθως Τετάρτη, σε ξενοδοχείο της πόλης.

Όμιλος IW Γλυφάδας

Ο όμιλος IW Γλυφάδας έχει ιστορία πάνω από 30 χρόνια. Πρόκειται για εύρωστη ομάδα δραστήριων μελών που συμβάλλουν διαχρονικά στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Ικανά μέλη έχουν αναλάβει ηγετικές θέσεις αποδεικνύοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων προσωπικότητας στο πλαίσιο του IW, σε συνδυασμό με αυτές της συνεργασίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Ο όμιλος μέσω διοργάνωσης ξεχωριστών ομιλιών αλλά και μοναδικών εκδηλώσεων, καταφέρνει να προσφέρει απλόχερα βοήθεια σε μεγάλα ευαγή ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, άτομα με Αναπηρία, ηλικιωμένους κ.α. Ακόμα, στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες, απόρους και συλλόγους ασθενών με ανίατες παθήσεις. Ο όμιλος Γλυφάδας είναι αδελφοποιημένος με τον όμιλο IW Λεμεσσού Κύπρου. Οι συναντήσεις γίνονται στο ξενοδοχείο “Oasis” στη Γλυφάδα, τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μηνός

Όμιλος IW Ηλιούπολης

Ο όμιλος Ηλιούπολης είναι από τους νεότερους ομίλους του IW στην Αθήνα. Μέλη του είναι νέες αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες με πολλά ενδιαφέροντα και πολλαπλούς ρόλους, που όμως καταφέρνουν να διαθέσουν χρόνο για να προσφέρουν στην κοινωνία και ν’ αλληλοεπιδράσουν γόνιμα και δημιουργικά. Στα χρόνια που δραστηριοποιείται ο όμιλος έχει διοργανώσει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές με απώτερο σκοπό, πέρα από τη γνήσια ψυχαγωγία και την προαγωγή της φιλίας ανάμεσα στα μέλη, την προσφορά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Έτσι, χορηγεί τα αναγκαία αγαθά σε Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου αλλά και στηρίζει συστηματικά κέντρο εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία αλλά και διάφορα κοινωφελή ιδρύματα. Ο όμιλος IW Ηλιούπολης είναι αδελφοποιημένος με τον όμιλο IW της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται μία Κυριακή κάθε μήνα σε σπίτια μελών ή στο ξενοδοχείο “ Oasis “ στη Γλυφάδα.

Όμιλος IW Θεσσαλονίκης

Ο όμιλος IW Θεσσαλονίκης είναι ενεργός πάνω από 40 χρόνια και αποτελείται από πολλά,  επιφανή μέλη με διαχρονική διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Έχει αναδείξει στελέχη του Οργανισμού και παραμένει δράστηριος και πρόθυμος να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ζωής ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή δοκιμάζονται στην παρούσα φάση της ζωής τους. Πολλά νοσοκομεία έχουν δεχτεί προσφορές σε ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό ενώ βοηθήθηκαν φιλανθρωπικά σωματεία, ορφανοτροφεία αλλά και θύματα φυσικών καταστροφών. Τον καιρό της πανδημία ο όμιλος συνέδραμε με ενοικιάσεις containers για rapid tests, παράλληλα με την στήριξη στους προληπτικούς ελέγχους. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται μια φορά τον μήνα σε ειδική αίθουσα.

Όμιλος IW Καβάλας

Ο Όμιλος IW Καβάλας, όντας δραστήριος πάνω από 20 χρόνια, έχει να επιδείξει μέλη που αναλάβει θέσεις ευθύνης αλλά και πολλές ουσιαστικές δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο. H οικονομική και υλική στήριξη σε άπορες οικογένειες, η αποστολή τροφίμων, η υποστήριξη πλημμυροπαθών, η ενίσχυση συλλόγων για το παιδί, ο εξοπλισμός νοσοκομείων, η προσφορά εμβολίων η ανταπόκριση σε ανάγκες ηλικιωμένων, μεταναστών και προσφύγων είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινοφελούς δράσης του ομίλου. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται κάθε δεύτερη και τελευταία Τετάρτη του μήνα στο ξενοδοχείο “Ωκεανίς».

Όμιλος IW Κηφισιάς

O όμιλος IW Κηφισιάς έχει να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο στα πάνω από 25 χρόνια λειτουργίας του στην Αθήνα. Έχει αναδείξει πολλά ηγετικά στελέχη με προσωπικότητα που άφησαν το αποτύπωμά τους στον Οργανισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ακολουθώντας τους στόχους και το ‘Οραμα του IW, η πορεία του Ομίλου είναι πολύ σημαντική τόσο στην ανάπτυξη φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των μελών, όσο και την επίτευξη των στόχων του. Τα μέλη οργανώνουν ομιλίες για τις εξελίξεις στην ιατρική, τη σύγχρονη τεχνολογία, την τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν ιδύματα, οικογένειας που βρίσκονται σε ανάγκη, συλλόγους ΑμεΑ, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, πρόσφυγες κ.α. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται μια φορά τον μήνα στο ξενοδοχείο “ Domotel Kastri”.

Όμιλος IW Πανοράματος

Ο όμιλος IW Πανοράματος είναι από τους πρόσφατους στη Β. Ελλάδα. Παρόλα αυτά έχει αναδείξει ικανά στελέχη και με γνώμονα τη φιλία και τη φροντίδα των συναθρώπων μας έχει πραγματοποιήσει πολλές φιλανθρωπικές δράσεις. Υποστηρίζει σταθερά ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά και άτομα με αναπηρία, προσφέρει εξοπλισμό σε νοσοκομεία, στηρίζει ξενώνες που φιλοξενούν καρκινοπαθή παιδιά με τους γονείς τους ενώ προσφέρει γεύματα αγάπης σε απόρους συμπολίτες μας. Κατά την περίοδο της πανδημίας έγινε η  φωταγώγηση του Δημαρχείου Πανοράματος Θεσσαλονίκης στα χρώματα του ΙW, με αφορμή την επέτειο των 97ων γενεθλίων,  ως ένδειξη αναγνώρισης του έργο των γιατρών και νοσηλευτών κατά την περίοδο του Covid -19. Η σύσφιξη σχέσεων των μελών μας γίνεται στην ολομέλεια κάθε 15 μέρες στο ξενοδοχείο Πανόραμα αίθουσα “Αστέρια”.

Όμιλος IW Πάτρα Βορρά Ρίου

Ο όμιλος IW Πάτρα Βορρά Ρίου έχει ιστορία 20 χρόνων περίπου και ιδρύθηκε με σκοπό την επικοινωνία και την ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των μελών καθώς και την οικονομική και ηθική στήριξη στους λιγότερο τυχερούς συνάνθρωπους μας από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους και ασθενείς ενισχύοντας με συνέπεια ιδρύματα της Πάτρας.Γίνονται συναθροίσεις- εκδηλώσεις μεταξύ των μελών και φίλων του ομίλου κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα και φυσικά ο χορός του Καρναβαλιού είναι από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της χρονιάς. Με συναυλίες, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, χριστουγεννιάτικες συναντήσεις, φιλανθρωπικά δείπνα, επιδείξεις μόδας συγκεντρώνονται πόροι για την υποστήριξη ιδρυμάτων για παιδιά με αναπηρία, την οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών, την παροχή ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία, τη στήριξη προσφύγων κ.α. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, εναλλάξ σε σπίτια μελών.

Όμιλος IW Πάτρα Europea

Ο όμιλος IW Πάτρα Europea είναι ένας δραστήριος όμιλος νέας γενιάς με ευρωπαϊκό προφίλ που δημιουργήθηκε πρόσφατα αλλά ήδη έχει έχει αναπτύξει ένα μεγάλο έργο, συναφές με τα εκάστοτε πρότζεκτ του International Innerwheel, όπως και της Ομοσπονδίας IW Ελλαδος. Σε αυτά περιλαμβάνονται, ενδεικτικά, ενίσχυση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, οικονομική ενίσχυση οικογενειών, υποστήριξη ιδρυμάτων  της πόλης (όπως Κιβωτός της Αγάπης, Άσυλο Ανοιάτων, Αντωνοπούλειο Ίδρυμα), ενίσχυση μεταναστών πολέμου, οικονομική ενίσχυση των πρότζεκτ της Ομοσπονδίας. Εξάλλου, στοχεύει στην εξωστρέφεια μέσω συνεργειών με άλλους εθελοντικούς – φιλανθρωπικούς ομίλους της τοπικής κοινωνίας που οδηγούν σε κοινό έργο για διεύρυνση των ωφελουμένων. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται δυο φορές τον μήνα αναλογα με τη διαθεσιμότητα των μελών.

Όμιλος IW Ρόδου

Ο όμιλος IW Ρόδου είναι ο πρώτος όμιλος IW που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και έχει ιστορία πάνω από 50 χρόνια. Από τον όμιλο αναδείχθηκαν γυναίκες που στελέχωσαν τον Οργανισμό και συνέβαλαν στην άψογη λειτουργία του. Ο όμιλος έχει αδελφοποιηθεί με ομίλους από τη των πόλεων Mozamet της Γαλλίας καθώς και με ομίλους του Μπάρι, Κάλιαρι και Πεσκάρα της Ιταλίας. Έχει συνεχή παρουσία στα κοινωνικά και φιλανθρωπικά δρώμενα της Ρόδου και μέσω συναυλιών, μπαζάρ, ομιλιών και άλλων δράσεων υποστηρίζει το νοσοκομείο Ρόδου, την αρχαιολογική υπηρεσία, ορφανοτροφεία, κοινότητες εξαρτημένων ατόμων, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, ιδρύματα που φιλοξενούν ΑμεΑ, τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου κ.α. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται μια φορά τον μήνα σε σπίτια μελών ή σε χώρους ψυχαγωγίας της πόλης.

Όμιλος IW Σύρου

Ο όμιλος IW Σύρου έχει ιστορικό 30 περίπου χρόνων. Έχει βραβευτεί επανειλημμένως για το έργο του από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και άλλους φορείς. Μάλιστα, διοργάνωσε με επιτυχία Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του IW με θέμα τα δικαιώματα των παιδιών. Μέσα από διοργάνωση ομιλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων συγκεντρώνει πόρους για ενίσχυση του νοσκομείου Σύρου με ιατρικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας, οικονομική υποστήριξη της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, προσφορές σε άπορες οικογένειες,  πολιτιστικούς ομίλους, πληγέντες από φυσικές καταστροφές, καρκινοπαθείς, ηλικιωμένους κ.α. Εξάλλου, έντονη είναι η αλληλεπίδραση με πολλούς ομίλους του εξωτερικού. Οι συναντήσεις Οι συναντήσεις της ολομέλειας πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα στο ξενοδοχείο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»,στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» ή στο καφέ «ΜΕΓΑΡΟΝ» στην Ερμούπολη.

Όμιλος IW Χαλανδρίου

Ο όμιλος IW Χαλανδρίου είναι από τους πιο πρόσφατους αλλά και δραστήριους ομίλους στην Ελλάδα με πολλά μέλη νεαρής ηλικίας. Το έργο του είναι πολυδιάστατο όπως συνεισφορά σε σεισμοπαθείς, προσφορά οικονομικής βοήθειας ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, προσφορά εκπαιδευτικού υλικού σε σχολεία, φάρμακα και διάφορα είδη για άτομα με ειδικές αναγκες και ρουχισμός για τις αναγκες των κοινωνικών δομών του Δήμου Χαλανδρίου. Ακόμα, διοργάνωση δράσεων ενδυνάμωσης ψυχικής ενδυνάμωσης γυναικών κατά την περίοδο της πανδημίας. Τέλος, ενεργός συμμετοχή στα κοινά μέσω της παρουσίας κατά της διαβουλεύσεις της Επιτροπής για την Ισότητα των Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου. Οι συναντήσεις των μελών γίνονται την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα σε χώρο που ορίζεται από την προηγούμενη συνάντηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο