Τα νέα μας

Ο όμιλος Θεσσαλονίκης μιλάει στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τριανταφύλλου στην εκπομπή ‘Ιχνογραφίες’ από τη συχνότητα 95,8

Το Σάββατο 13Απριλίου στις 5μμ. η Ευρυδίκη Λιάμου Πρόεδρος του Ομίλου Θεσσαλονίκης και η Χρυσάνθη Λάλου Προ πρόεδρος Ομίλου μίλησαν στο ραδιόφωνο για το IW γενικά και το έργο του τον όμιλο Θεσσαλονίκης και το έργο του καλεσμένες του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τριανταφύλλου στην εκπομπή ‘Ιχνογραφίες’ από τη συχνότητα 95,8

2ο πρόγραμμα στην ΕΡΤ3. Ο Όμιλος ήταν χορηγός ως προς την αμοιβή των Μουσικών στην μουσικοθεατρική παράσταση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Μ. Δευτέρα 29/4/2024.

Μίλησαν για την Ομοσπονδία IW Ελλάδος, η οποία είναι μέλος του Διεθνούς IW λέγοντας ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες οργανώσεις στον κόσμο με μόνιμη εκπροσώπηση στο ΟΗΕ από το 1987. Γυναίκες ανεξαρτήτως διακρίσεων που έχουν στην καρδία τους την προσφορά, αναπτύσσουν φιλίες με στόχο την προώθηση της κατανόησης με προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα απλά προσωπικά όρια προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια στο Μάντσεστερ από 17 συζυγούς Ροταριανών. Δραστηριοποιείται σε 100 και πλέον χώρες και τον Μάϊο στη γενέθλια πόλη θα πραγματοποιηθεί το 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο με συμμετοχή όλων των χωρών και της Ελλάδος.

Επισήμαναν ότι στην Ελλάδα το Inner Wheel αριθμεί 15 ομίλους, μέλος της οποίας είναι και ο Όμιλος Θεσσαλονίκη και έχει μέλη πάνω από 300 μέλη σε διάφορες πόλεις. Ακολουθώντας τους στόχους κάθε χρονιάς που θέτονται από την Πρόεδρο του Διεθνούς η Ομοσπονδία IW συνεργάζεται με το Όραμα Ελπίδας Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και στηρίζει και τους Πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας, με έργο στη Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς Μούρεση Πήλιου.

Τέλος μίλησαν για το έργο του Ομίλου. Χαρακτηριστικά ανέφεραν :

  • Την δωρεά φορητής μονάδας αιμοκάθαρσης και βρεφοκοιτίδα στην Παιδιατρική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
  • Στήριξη ΑΧΕΠΑ με πληρωμή ενοικίου κύβων για να γίνονται τα τεστ του κορονοϊού για ένα χειμώνα
  • Στήριξη σεισμοπαθών Θεσσαλίας
  • Βοήθεια στην Αντιδήμαρχια με τους αστέγους της Θεσσαλονίκης
  • Στήριξη Ιδυμάτων όπως το Φιλυρο, Μέλισσα, Άλμα Ζωής
  • Στήριξη ατόμων με Ρευματοπάθειες, Σύνδρομο Down στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
  • Δωρεά στην Μονάδα Αυτιστικού Παιδιού στο Ωραιόκαστρο

Φέτος έχουν οργανώσει

  • Εκδήλωση – διάλεξη με χειρουργό μαστού Καραπαναγιώτη Κωνσταντίνο με θέμα ‘Καρκίνος Μαστού -Ο άγνωστος γείτονας’
  • Συνεργασία με Εταιρία Αλτσχαιμερ
  • Στήριξη Ομοσπονδίας – Ζαγορά Πηλίου και Όραμα Ελπίδας

Στα πολιτιστικά οι φίλες κάνουν επισκέψεις σε μουσεία και παρακολούθουν το ‘Φιλοσοφικού Καφενείου’ , τις Ψυχολογικών ομάδων ενδυνάμωσης και το ‘Φιλόλογο’

Μετάβαση στο περιεχόμενο