Συνέδρια

Ως Παγκόσμιο οργανισμός, το Inner Wheel από πολύ νωρίς έχει θεσπίσει την διοργάνωση συνεδρίων και συγκεντρώσεων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων &
την ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας μεταξύ των μελών του αλλά και την βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του οργανισμού. Τα κυριότερα αυτών είναι:

Παγκόσμιο Συνέδριο

Κάθε τρία χρόνια διεξάγεται μια Διεθνής Τριετής Συνέλευση που διοργανώνεται από μια επιτροπή της φιλοξενούσας χώρας και του διοικητικού οργάνου του International Inner Wheel όπου συζητούνται και ψηφίζονται από τα μέλη μας οι αλλαγές στο Καταστατικό του οργανισμού μας. Κάθε χώρα και Όμιλος αποστέλλει Εκπροσώπους με Δικαίωμα Ψήφου στο Συνέδριο, οι οποίες συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου και ψηφίζουν με βάσει την βούληση του Ομίλου ή της χώρας τους. Οποιαδήποτε από εμάς η οποία είναι μέλος οποιουδήποτε Ομίλου Inner Wheel παγκοσμίως, μπορεί να παρακολουθήσει το Συνέδριο ως παρατηρήτρια αλλά χωρίς Δικαίωμα Ψήφου. Ο θεσμός του Παγκοσμίου Συνεδρίου δημιουργήθηκε το 1970 οπότε και διεξήχθη και το πρώτο Συνέδριο στη Χάγη της Ολλανδίας. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 18 Συνέδρια το τελευταίο το 2021 στη Τζαΐπούρ της Ινδίας, το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο Συνέδριο που διεξήχθη εξολοκλήρου διαδικτυακά, πιο ευέλικτο, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της εποχής και στα αιτήματα των νεότερων μελών μας. Το επόμενο Συνέδριο, το 19 ο , θα διεξαχθεί το 2024, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και στο οποίο θα γιορτάσουμε και την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Inner Wheel.

Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Πριν από 15 χρόνια, δημιουργήθηκε η ανάγκη μιας ετήσιας συνάντησης του Inner Wheel όπου θα δίνεται η ευκαιρία να συζητηθούν σε πιο τακτική βάση τι θα έπρεπε να βελτιωθεί στον οργανισμό μας και στη λειτουργία του. Έτσι, λοιπόν το 2005 πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο της Ιταλίας η πρώτη ετήσια Συνάντηση με την συμμετοχή ευρωπαϊκών χωρών. Επί πολλά χρόνια συναντιόμασταν μια φορά το χρόνο, σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα. Βήμα-βήμα η εργασία και ο προβληματισμός έγιναν πιο εντατικοί με πραγματικά θέματα που δουλεύονταν κάθε χρόνο. Στο 14 ο Συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε από την Ελλάδα διαδικτυακά, το Ευρωπαϊκό Συνέδριο αναδιαρθρώθηκε και μετατράπηκε από ετήσια συνάντηση σε σειρά συναντήσεων και εργαστηρίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στόχος ήταν το Inner Wheel στην Ευρώπη να γίνει ένα εργαστήριο αναζωογόνησης του International Inner Wheel, ώστε να αναπτύξουμε φρέσκια σκέψη και πρωτότυπες προτάσεις. Το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συνέδριο, το 16 ο , διεξήχθη το Μάϊο του 2022 διαδικτυακά από
την Γαλλία ενώ το επόμενο θα διοργανωθεί το 2023 στην Λάρνακα από την Κύπρο.

Συγκεντρώσεις (Rallies)

Εκτός από τα Συνέδρια, παρέχεται η δυνατότητα μέσα από διάφορες Συγκεντρώσεις, γνωστές ως Rallies, στα μέλη των Ομίλων να συναντιόνται κοινωνικώς σε επίπεδο χώρας ή περιφερειών. Στις συγκεντρώσεις αυτές δεν διεξάγονται εργασίες όπως στα συνέδρια αλλά δίνεται έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ομίλων, στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας αλλά και στην γνωριμία των μελών. Μερικά από τα Rallies που διοργανώνονται είναι αυτό της Νότιας Ασίας κάθε Αύγουστο καθώς και το Ευρωπαϊκό που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο σε διαφορετική χώρα, με πιο πρόσφατο του Βερολίνου το Σεπτέμβριο του 2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο