Συχνές ερωτήσεις

 Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι! Αρχικά, θα γίνετε μέλος της ευρύτερης οικογένειας του International Inner Wheel, θα αποκτήσετε φίλες, θα καλλιεργήσετε δεξιότητες προσωπικότητας, όπως η συνεργατική διάθεση ή οι ηγετικές ικανότητες κ.α. αλλά και θα κάνετε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων με την εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο!

Το Inner Wheel Ελλάδος  είναι ανοιχτό να δεχτεί για μέλη του γυναίκες από 18 έως 88 ετών! Αγαπά τις δραστήριες γυναίκες με ανησυχίες και ενδιαφέροντα, που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα, θέλουν να χαίρονται τη ζωή απολαμβάνοντας, μέσω της Οργάνωσης μοναδικές ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές εμπειρίες. Είναι σημαντικό να είναι άτομα με κοινές αξίες αυτές της προσφοράς, της φιλίας και του ομαδικού πνεύματος.

Με μεγάλη μας χαρά! Στο Inner Wheel είμαστε πολύ ανοιχτές στην εξοικείωση και την ενσωμάτωση νέων μελών εφόσον το επιθυμούν. Μπορείτε να ρωτήσετε ποιος Όμιλος δραστηριοποιείται στην περιοχή σας και να έρθετε σε μια συνάντηση μόνη ή με φίλες σας, για να δείτε πώς λειτουργούμε και αν σας ταιριάζει το κλίμα στο οποίο συμπράττουμε, χωρίς την παραμικρή υποχρέωση. Εξάλλου, μπορείτε ελεύθερα να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας για να μας γνωρίσετε καλύτερα.

Πέρα από την καταβολή της ετήσιας συνδρομής που καθορίζεται από τον όμιλο στον οποίο θα θέλατε να ενταχθείτε, τα μέλη είναι καλό να είναι παρόντα στις μηνιαίες συναντήσεις – ολομέλειες, όπως και στις συνελεύσεις/συνέδρια, συμβάλλοντας με τις ιδέες τους στη λήψη των αποφάσεων και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες.

Συνήθως οι όμιλοι αποτελούνται από 20 έως 50 περίπου γυναίκες κάθε ηλικίας.

Κάθε πότε γίνονται οι συναντήσεις των μελών των ομίλων;

Οι όμιλοι συνέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;

Πολύ εύκολα! Εντοπίστε στον χάρτη της Ελλάδας τον Όμιλο που σας ενδιαφέρει να ενταχθείτε και στείλτε το σχετικό mail, απευθείας. Εναλλακτικά, συμπληρώστε και αποστείλετε τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πολύ σύντομα θα έχετε μια πρόσκληση στο e-mail σας!

Στο Inner Wheel οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας και οι αλλαγές στις θέσεις ευθύνης συχνές. Τα μέλη των ομίλων εκλέγουν κάθε χρόνο (συνήθως το Φεβρουάριο) την Πρόεδρο, τη Γραμματέα, την Ταμία, την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και την Υπεύθυνη Διεθνών Υπηρεσιών. Επίσης, ψηφίζουμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας IW Ελλάδος στη Γενική Συνέλευση των Ομίλων της Ελλάδας και, τέλος, κάθε όμιλος ψηφίζει τα μέλη – εκτός από την πρόεδρο – που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στην ηγεσία του International Inner Wheel. Σ’ αυτές τις εκλογές συμμετέχουν 100.000 μέλη IW από τους 4000 περίπου ομίλους σε όλον τον κόσμο.

Βεβαίως, αφού η φιλία και η γόνιμη κοινωνική αλληλεπίδραση είναι πρωταρχικής σημασίας αξία για τον Οργανισμό μας! Κάθε χρόνο, λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλες από όλη την Ελλάδα και να συζητήσουμε ό,τι απασχολεί την Ομοσπονδία σε εθνικό επίπεδο, μέσω του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης, που διοργανώνει η Ομοσπονδία του Inner Wheel Ελλάδος. To Συνέδριο γίνεται τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπου υπάρχουν Όμιλοι Inner Wheel, και μ’ αυτόν τον τρόπο επικοινωνούμε αποτελεσματικά τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους νέους μας στόχους. Εξάλλου, κάθε τρία χρόνια διοργανώνεται το Παγκόσμιο Συνέδριο του International Inner Wheel σε διαφορετική ήπειρο κάθε φορά. Το τελευταίο έγινε διαδικτυακά – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – πέρυσι τον Απρίλιο του 2021 στην Ινδία και ήταν μια πολύχρωμη γιορτή συναδέλφωσης όλων των μελών του κόσμου. Επιπλέον, πραγματοποιούνται και Ευρωπαϊκά Συνέδρια με σκοπό τη συνεργασία και την υλοποίηση διαφόρων projects. Τέλος, κάθε χρόνο διεξάγονται διάφορες συγκεντρώσεις (Rallies) σε διάφορες χώρες με σκοπό τη γνωριμία μεταξύ των μελών των ομίλων και την ενδυνάμωση της φιλίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο