Τα νέα μας

9-11/09/2023 To Inner Wheel European Rally στο Βερολίνο είναι γεγονός!

Το Rally στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2022 

Από την Ομοσπονδία Inner Wheel Ελλάδος έλαβαν μέρος η Διοικητής 2022-23 Ελένη Παναγιώτου, Η Εκδότρια 2022-23 Μάνια Φαλίδα και η τέως B.D Σίσσυ Αυγερινού.

Μια ωραία οργανωμένη, χαρούμενη σύναξη γυναικών από όλη σχεδόν την Ευρώπη που συναντήθηκαν! Φιλίες ανανεώθηκαν και νέες ξεκίνησαν! Παρούσα και η Πρόεδρος του Διεθνούς 2022-23 Zenaida Falcon, που απηύθυνε  χαιρετισμό στην αρχή των Ομιλιών στο ”House of  World Cultures”. Έτσι,  είχαμε την ευκαιρία να συστηθούμε και να συνομιλήσουμε για θέματα του Οργανισμού. Συνεχίζοντας την επιτυχία του πρώτου Rally στο Rotterdam, το Βερολίνο στόχευσε στην συνέχιση ιδεών και οραμάτων. 

Το μήνυμα που επέλεξαν σαν λογική συνέχεια του ”Move to connect” είναι ”Stay Connected” θέτοντας έναν επιπλέον στόχο. Να παραμείνουμε στενά συνδεδεμένες μέσω της κοινής μελλοντικής Ευρωπαϊκής συνεργασίας σε ιδέες και προγράμματα, όπως ξεκίνησε στο Rally του Rotterdam. Στόχος είναι να επιτευχθεί δικτύωση γυναικών σε αυτό και πέραν των μελών του Inner Wheel. 

Ομιλήτριες ήταν η Katharina Wolf  Αναπληρώτρια Επικεφαλής του τμήματος στο Υπουργείο Οικονομίας και Μεταφορών του Κρατιδίου της Σαξονίας.

Δικηγόρος, Ιδρύτρια Europa-Union Saxony 2015  και Συνιδρύτρια του European Women Lawyers,  Κάτοχος του βραβείου Women Europe 2019 

Παρουσίαση: ”Η Δύναμη της Ευρώπης μέσω του δικτύου. Η Ευρώπη απλώνεται παντού”.

Jessica Libbertz Συντονίστρια, Συγγραφέας, Σύμβουλος 

Πρώτη γυναίκα συντονίστρια στην Γερμανία μετάδοσης του UEFA Champions League Συγγραφέας του βιβλίου πραγματικότητας  ”No shame- how to leave the vicious circle of destructive shame” Παραγωγός και συντονίστρια το περιοδικού ”FIFA’s Living Football magazine” Παρουσίαση: ”Αυτοπεποίθηση” 

Joya Silva CEO & Founder Silver Salon Winner of age tech for StartUps 2021 

Παρουσίαση: ”Σύνδεση Γενεών” 

Terhas Andezion Οικονομολόγος 

Head of labour Market Planning and Integration. 

Παρουσίαση ”Ενσωμάτωση κοριτσιών και γυναικών Μεταναστριών”

Στις ομιλίες τους κάθε μία αναλόγως απασχόλησης, ανέπτυξαν θέματα που απασχολούν τις γυναίκες παγκοσμίως. Εξάλλου, στις συμμετέχουσες δόθηκε η ευκαιρία να αποφασίσουν σε ποιο πρόγραμμα θα ήθελαν να επικεντρωθούμε. Στη βία κατά των Γυναικών, ή στις Τεχνικές Δεξιότητες. Πρώτευσαν οι Τεχνικές Δεξιότητες 

Ολοκληρώνοντας,  το σύνθημα ”Stay Connected” έγινε υπόσχεση…..

Στις συμμετέχουσες δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν το Βερολίνο, τα μουσεία, τη γαστρονομία, ενώ έγιναν περιηγήσεις με λεωφορείο και ποταμόπλοιο.Τέλος, στο φημισμένο περιστρεφόμενο Πύργο Τηλεόρασης δόθηκε το αποχαιρετιστήριο γεύμα.

Ραντεβού στο Helsinki!

Μετάβαση στο περιεχόμενο