Προσφέροντας με Αγάπη….. Ανθίζουμε

Ολοκληρώνοντας το αξιέπαινο έργο της, η Διοικητής της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος 2017-19, Ντέπυ Βαρότσου, παρέδωσε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στον βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Μάκρης- Μαραθώνα, πολυσύνθετο όργανο παιδικής χαράς και πολυμηχάνημα εκτύπωσης. Η Διοικητής, με την ομιλία της τόνισε το σημαντικό έργο των μελών του Inner Wheel Ελλάδος και την μεγάλη σημασία του “Εμείς”, όπου με κοινό έργο όλων των Ομίλων γίνονται μεγάλα έργα προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, όπου υπάρχει ανάγκη.
Με θερμές ευχαριστίες προς το IW Ελλάδος παρέλαβαν το προσφερόμενο υλικό, η Δημοτική Σύμβουλος Μαραθώνα, Μυλωνά Χριστίνα, η υπεύθυνη Διευθύντρια του Σταθμού, Ζούλη Χριστίνα, η Διευθύντρια του 1ου Παιδικού Σταθμού Ν. Μάκρης, Θειακού Τούλα, οι υπεύθυνες υπάλληλοι του Τετράπολις για την προμήθεια υλικών των παιδικών σταθμών, Χρυσούλα Ελένη & Τσίτουρα Ελένη, το προσωπικό του Σταθμού και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων.
Εκ μέρους της Διοίκησης παρευρέθησαν στην Τελετή Παράδοσης- Παραλαβής, η Webmaster, Κατερίνα Κατσαούνη, η τέως Διοικητής, Γιάννα Καλύβα, η τέως BD, Ρόζμαρι Νικολακοπούλου και η γραμματέας του Ομίλου Γλυφάδας, Τίνα Λουκίδη & το μέλος, Κική Τσούτσουβα και η ISO των Ομίλων Κηφισιάς, Έφη Βουρλιώτου και Χαλανδρίου, Λιάνα Πενταγιώτη.
Μετά την τελετή προσφέρθηκαν κεράσματα στις συμμετέχουσες και στη συνέχεια έγινε η ξενάγησή τους στους χώρους του Βρεφονηπιακού Σταθμού, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν, τους λιλιπούτειους μαθητές του Σταθμού, να παίξουν και να τραγουδήσουν μαζί τους.”

“Αλλαγή Διοίκησης 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος

Μέσα σε συγκινητικό κλίμα, χαράς και φιλίας, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, η Τελετή Αλλαγής της Διοίκησης της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, στο Radisson Blu Park Hotel, στην Αθήνα.
Η Διοικητής Ντέπυ Βαρότσου ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, για την συνεργασία και τη στήριξη στο σημαντικό έργο της Περιφέρειας, αυτή τη χρονιά που ολοκληρώνεται. Ευχαρίστησε επίσης, όλες τις Προέδρους και τα μέλη των Ομίλων, που στάθηκαν δίπλα της, υλοποιώντας τους στόχους του “Εμείς”. Τέλος, ευχήθηκε τα καλύτερα στη επερχόμενη Διοικητή Ελένη Γιαννιδάκη και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η νέα Διοικητής, Ελένη Γιαννιδάκη με λόγια ενότητας, αγάπης και ευθύνης, είπε πως θα πράξει το καλύτερο δυνατό, για να ενισχύσει, να δυναμώσει και να προάγει την Οργάνωσή μας. 
Ευχαριστίες εισέπραξε εκατέρωθεν κι η Webmaster της Περιφέρειας, Κατερίνα Κατσαούνη, για την επιτυχημένη διοργάνωση της Τελετής.
Μέλη από όλους τους Ομίλους των Αθηνών και μέλη από τους Ομίλους Πανοράματος Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Βόλου, Ρόδου, Πάτρα Βορρά Ρίου και Patra Europea τίμησαν την διαδικασία, με την παρουσία τους και απόλαυσαν την όμορφη εκδήλωση, σε φιλικό και ευχάριστο κλίμα.”

Women for Europe 9 – Σύρος 2019

Ο Όμιλος Inner Wheel Σύρου της 247 Περιφέρειας Ελλάδος ανέλαβε και διοργάνωσε ένα εξαιρετικό συνέδριο, κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, στα πλαίσια του θεσμού Women for Europe, στις 4, 5, 6 και 7 Απριλίου 2019 με τη συμμετοχή συνέδρων από 11 χώρες. Το Συνέδριο υποστηριζόταν από την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από τον Δήμο Σύρου.

Με τη συντονισμένη συνεργασία των μελών του Ομίλου, της υπεύθυνης του θεσμού «Women for Europe», p BD Luisa Vinciguera και τη πολύτιμη γνώση και βοήθεια της Διοικητού της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, Ντέπυς Βαρότσου, οργανώθηκε το Συνέδριο με θέμα: Τα παιδιά οδηγούν την Ευρώπη στον 22ο αιώνα. Αποφασιστική προσήλωση στα δικαιώματά τους.

Η πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel, Christine Kirby τίμησε το Συνέδριο με την παρουσία της και ως ευγενής ηγέτιδα μίλησε με λόγια καρδιάς για τα ιδανικά του IW και για την ενδυνάμωση που φέρουν στο κάθε μέλος. Συμμετείχε με χαρά σε κάθε εκδήλωση που συνόδευε το Συνέδριο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του IW που συμμετείχαν, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της.

Την Πέμπτη 4/4/2019, έγινε η λαμπρή τελετή έναρξης του Συνεδρίου στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων της Σύρου, με την συμμετοχή των πολιτικών και θρησκευτικών αρχών.
Η έναρξη χαιρετίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Λεονταρίτη, από τον Δήμαρχο κο Μαραγκό κι από τις θρησκευτικές αρχές του τόπου.  Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς  από το Λύκειο Ελληνίδων κι έκλεισε με δείπνο στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο ρομαντικό περιβάλλον όπου οι παριστάμενοι απόλαυσαν παρουσίαση  αργεντίνικου τάνγκο.

Την Παρασκευή  5/4/2019, η ημέρα ήταν αφιερωμένη στις εργασίες του Συνεδρίου, σε μια προσεγμένη γεμάτη λουλούδια καλαίσθητη αίθουσα του ξενοδοχείου «Ερμής».
Στο πρώτο μέρος πέρα από τους διοργανωτές του Συνεδρίου, βασικοί ομιλητές ήταν:
Η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η Δ. Διευθύντρια του Ιδρύματος «Ελίζα», Αφροδίτη Στάθη και ο επικεφαλής προσωπικού της «Home Project», Βασίλειος Μιχαηλίδης.
Το απόγευμα ακολούθησαν 3 workshops σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών με θέματα «Οικογένεια», «Εργασία» και «Κοινωνία και Πολιτισμός».
Το βράδυ, οι σύνεδροι παρακολούθησαν σε εξαιρετική απόδοση από τον θίασο, την αρχαία τραγωδία «Ηλέκτρα Σοφοκλέους», στο Θέατρο Απόλλων.

Το Σάββατο 6/4/2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των 3 Workshops, από τη p BD, Luisa Vinciguera. Μετά την τελική  συγκινητική ομιλία προέδρου του IIW, Christine Kirby, ακολούθησε ανταλλαγή σημαιών και η λήψη «οικογενειακών» φωτογραφιών.
 Η τελετή λήξης έγινε το απόγευμα στο Θέατρο Απόλλων, με την Διοικητή της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, Ντέπυ Βαρότσου, να συγχαίρει για την εξαιρετική διοργάνωση του Συνεδρίου την πρόεδρο Άσπα Αριστείδου και όλα τα μέλη του Ομίλου Σύρου, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής από τη μεριά της Διοίκησης, που συνετέλεσαν στην επιτυχία του Συνεδρίου.
Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με μελωδικό τρόπο από τοπικές χορωδίες της Σύρου.
Με εορταστική διάθεση ακολούθησε Ελληνική βραδιά, με φαγητό, ζωντανή μουσική και χορούς, όπου είχε οργανωθεί ειδικά για τους Συνέδρους.

Την Κυριακή 7/4/2019, το πρωί έγιναν ξεναγήσεις, στα αξιοθέατα της Ερμούπολης.
Το απόγευμα έγινε επίσημα η τελετή Διδυμοποίησης του Ομίλου Σύρου και του Ομίλου Τορίνο, στο ξενοδοχείο «Ερμής» κι ακολούθησε δεξίωση, για τους παρισταμένους.

Όλο το Συνέδριο ήταν προσεγμένο και φροντισμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.
Από τις ομάδες καλωσορίσματος των συνέδρων στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, τα όμορφα  δώρα και τις μικρές όμορφες εκπλήξεις που ετοιμάστηκαν για τους συνέδρους, το καλαίσθητο και προσεγμένο έντυπο υλικό που δόθηκε, τους περίκαλους στολισμούς με λουλούδια (κυρίως ροζ τριαντάφυλλα) σε όλους τους χώρους του Συνεδρίου, τα κεράσματα, την κάλυψη των τεχνολογικών αναγκών κ.ά. το «Women for Europe 9» στη Σύρο θα μείνει αναλλοίωτα χαραγμένο, ως κορυφαία εμπειρία  στις μνήμες όλων των συμμετεχόντων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην πανάξια  πρόεδρο του Ομίλου Σύρου, Άσπα Αριστείδου, που πρόσφερε τον εαυτό της για την επιτυχία του Συνεδρίου, σε όλα τα κορίτσια του Ομίλου Σύρου, που με αγάπη και χαρά προετοίμασαν κι εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο την 4ήμερη διοργάνωση μέχρι τέλους, τις εξαιρετικές εθελόντριες, που ενίσχυσαν την ομάδα, και τα μέλη της Διοίκησης της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, που συστρατεύτηκαν, στο πλευρό των μελών του Ομίλου και βοήθησαν με τις γνώσεις τους και την εργασία τους, καθ’ όλη την διάρκεια του Συνεδρίου όπου χρειαζόταν.
Ευχαριστίες θερμές επίσης αποδόθηκαν στους χορηγούς των εκδηλώσεων και στη σύμβουλο εκδηλώσεων κα Αλίκη Λεονταρίτη, για τη σημαντική πολυεπίπεδη συνεισφορά της στην επιτυχία του Συνεδρίου.

33o Πανελλήνιο Συνέδριο IW

Με την κήρυξη της έναρξης των εργασιών από τη Διοικητή Ντέπυ Βαρότσου,
το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο κι η Ετήσια Γενική Συνέλευση της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο στις 22,23 & 24 Φεβρουαρίου 2019, με εξαιρετική επιτυχία τόσο από πλευράς εργασιών, γόνιμων συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων όσο και από πλευράς συναδέλφωσης και φιλίας 
που είναι ο θεμέλιος λίθος της Οργάνωσής μας.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν με έντονο ενδιαφέρον, από τα παριστάμενα μέλη του IW Ελλάδος  σε κλίμα σύμπνοιας κι ενότητας.
Συγκροτημένο και αποτελεσματικό προεδρείο, ορθά καλοστημένη η παρουσίαση των δράσεων της Διοίκησης και του έργου των Ομίλων, αναγνώριση νέου Ομίλου από το Διεθνές, συγκινητικές βραβεύσεις, μεστές ομιλίες, ψήφιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας  για το 2019-20, σημαντικές προτάσεις, προβληματισμοί αλλά κι ελπίδα, πως όλες μαζί μπορούμε και θα κάνουμε το καλύτερο για την οργάνωσή μας.

Όλες οι εκδηλώσεις που συνόδευαν το γεγονός, όμορφες, φιλικές κι ευχάριστες άφησαν μνήμες χαράς, φιλίας κι αίσθηση γιορτής κι ομόνοιας στις συμμετέχουσες. 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν για την εξαιρετική διοργάνωση,  στα φιλόξενα μέλη του Ομίλου Αγρινίου και στην πρόεδρο του Ομίλου, Μαρία Γιαννοπούλου, που με πολλή φροντίδα επιμελήθηκαν για τα πάντα, ως την τελευταία τους λεπτομέρεια, κι άφησαν τις συμμετέχουσες, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Άρωμα Γυναίκας

Μια πολλή όμορφη βραδιά, με την επιμέλεια και την φροντίδα της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, στον πανέμορφο χώρο του πολιτιστικού κέντρου “Μελίνα Μερούρη” ,απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλες και φίλοι του IW Ελλάδος, την Παρασκευή 15/3/2019, με αφορμή του Εορτασμού της ημέρας της Γυναίκας. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Κίρκη Νικολοπούλου, τίμησε την Διοικητή Ντέπυ Βαρότσου, ως τη Γυναίκα σύμβολο, που αγωνίζεται με αλτρουισμό, αυταπάρνηση και ευγένεια για έναν καλύτερο Κόσμο, τιμώντας στο πρόσωπό της κι όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται ομοίως καθημερινά. Στη συνέχεια μίλησε ο Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ, Δημήτριος Δουγένης. Το θέμα της ομιλίας του ¨Άρωμα Γυναίκας”, αφιερωμένο σε όλες τις επιφανείς γυναίκες από την Αρχαιότητα ως σήμερα, και στις δυνατότητες των γυναικών να βελτιώνουν τις συνθήκες για το μέλλον της Ανθρωπότητας. Η βραδιά έκλεισε μελωδικά με την Έφη Βουρλιώτη στο πιάνο να αποδίδει έργα του Chopin, Paderewski κά, με τον υπέροχο, μοναδικό τρόπο της.
Με ένα ποτήρι κρασί στη λήξη της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους και συγχαρούν τις διοργανώτριες της βραδιάς.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Rotary, Ντόρα Κέμου, κι οι τέως Διοικητές Μαριάννα Δελιβοριά και Μαριάννα Καλοειδά.
Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν εξολοκλήρου, στο ίδρυμα ” Ελίζα”.

Εορτασμός της Ημέρας του Inner Wheel

Την Πέμπτη 17/1/2019, οι 5 όμιλοι της Αττικής εόρτασαν την ημέρα του Διεθνούς Inner Wheel, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza. Tο πάνελ της βραδιάς συντόνιζε η πρόεδρος του ομίλου Ηλιούπολης, Κατερίνα Γαρδούνη, και αρχικά το λόγο πήρε η Διοικητής της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, Ντέπυ Βαρότσου , που μίλησε για το πως από το Εγώ μετακινούμαστε στο Εμείς, μέσα από τις κοινές δράσεις των ομίλων, έπειτα η Εθνική Εκπρόσωπος, Μαρία Πλοιαρχοπούλου, μετέφερε το μήνυμα της προέδρου του Διεθνούς, Christine Kirby για την ημέρα, με το δικό της τρόπο. Στη συνέχεια μίλησαν η πρόεδρος του Αθηνών – Βορρά, Βίκυ Χατζηαντωνίου, που μίλησε, για την κοινή δράση των ομίλων Αττικής στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, κατόπιν η πρόεδρος του ομίλου Γλυφάδας, Μαντώ Ψαροπούλου, μίλησε για την κοινή δράση στη Μάνδρα Αττικής, με προσφορές από πολλούς ομίλους σε όλη την Ελλάδα, η αντιπρόεδρος του ομίλου Κηφισιάς, μίλησε για την κοινή δράση όλων των ομίλων της Ελλάδας στο Μάτι Αττικής και η πρόεδρος του ομίλου Χαλανδρίου ανέπτυξε το βιογραφικό της επίσημης ομιλήτριας της βραδιάς. Ακολούθησε η θαυμάσια ομιλία της Ήβης- Χαράς Δικαίου, με τίτλο “Την αγάπη θα τη βρεις στις συμπράξεις” όπου με εξαιρετικό τρόπο ανέπτυξε την έννοια του εθελοντισμού, και συγκίνησε όλους τους παριστάμενους. Στο τέλος της ομιλίας η Περιφέρεια τίμησε την Ήβη- Χαρά δικαίου, με τιμητική πλακέτα, για την εθελοντική της δράση κι η πρόεδρος του ομίλου Χαλανδρίου, την αναγόρευσε σε επίτιμο μέλος του. Άλλες 2 διακρίσεις της Περιφέρειας με τιμητική πλακέτα έγιναν στην Βίκυ Κωνσταντινίδου του ομίλου Γλυφάδας και στην Κατερίνα Κατσαούνη, του ομίλου Χαλανδρίου και Webmaster της Περιφέρειας, για τη σημαντική εθελοντική προσφορά τους στο Μάτι, Αττικής. Παρούσα στην όμορφη βραδιά κι η πρόεδρος από το “Εργαστήρι” έναν από τους κοινούς στόχους των ομίλων, Νανά Κουμπλή. Η βραδιά συνεχίστηκε με τη καθιερωμένη κοπή της τούρτας των γενεθλίων, με ελαφρύ γεύμα και χαλαρή, αλλά εγκάρδια συζήτηση κι ολοκληρώθηκε με την οικογενειακή φωτογραφία της βραδιάς.

 

Συνεδρίαση Διοικούντος Σώματος Διεθνούς Inner Wheel Mottram Hall, Chesire, 3-6 Οκτωβρίου 2018

Από 3-6 Οκτωβρίου 2018, διεξήχθη στο Mottram Hall στο Cheshire το Συμβούλιο του Διοικούντος Σώματος του Διεθνούς Inner Wheel για τη χρονιά 2018-19.
Παρούσες ήταν η Πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel Chris Kirby, η Αμέσως Τέως Πρόεδρος Kapila Gupta, η Αντιπρόεδρος Phyllis Charter, η Ταμίας Azhagu Anamalai, η Υπεύθυνη Καταστατικού Corinne Dalleur, οι Board Directors Marylin Armstrong (Αυστραλία), Σίσσυ Αυγερινού (Ελλάδα), Francine Beij Mos (Ολλανδία), Gulgun Dolunay (Τουρκία), Trish Daglas (Μεγ. Βρετανία & Ιρλανδία), Miriam Fisher (ΗΠΑ), Joanne Gaudin (Νέα Ζηλανδία), Beatrice Kraemer Adreotti (Ελβετία), Ebe Martines(Ιταλία), Margaretta Momkvist (Γερμανία), Roshani Peiris (Σρι Λάνκα), Lene Kruger Schade (Δανία), Gabriele Scruempf (Αυστρία), Muna Sweiss(Αίγυπτος & Ιορδανία), Helene Torkildsen (Νορβηγία). Παρόντες χωρίς δικαίωμα ψήφου ήταν ο IIW Administrator Allan Philips και η βοηθός Administrator Elaine Hathaway.
Την πρώτη μέρα η IIW President Chris δεξιώθηκε τις Board Directors 2018-19 και τους παρέδωσε τα σήματά τους. Οι επόμενες δύο μέρες ήταν μέρες εργασίας , παράλληλα τα μέλη του Διοικούντος Σώματος συμμετείχαν σε ένα φιλμ για την προώθηση του International Inner Wheel. Την τελευταία μέρα οι BDs επισκέφθηκαν τα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Inner Wheel στο Altrincham, Cheshire κοντά στο Manchester.

” Το Women for Europe – The Role of InnerWheel υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

 Οι εργασίες για την άριστη διεξαγωγή του WOMEN FOR EUROPE- THE ROLE OF INNER WHEEL εντείνονται, και με μεγάλη χαρά, η Διοικητής της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος Ντέπυ Βαρότσου, παρέλαβε το έγγραφο με τη θετική απάντηση από την Υπουργό Τουρισμού κυρία ΄Ελενα Κουντουρά,  πως θέτει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριό  που θα γίνει στη Σύρο στις 4,5,6 & 7 Απριλίου 2019, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.”

A’Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος 2018-19

Στις 14/10/2018, έγινε στο ξενοδοχείο Crown Plaza, το διευρυμένο  Διοικητικό Συμβούλιο, για την έναρξη της χρονιάς 2018-19, με τη Διοικητή Ντέπυ Βαρότσου, να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές, για μια επιτυχημένη IW χρονιά. Ευχές απ’ όλες τις παριστάμενες, για μια καλή IW χρονιά.
Συζητήθηκαν τα θέματα:

1.Προϋπολογισμός του έτους 2018-19

 1. Συζήτηση και απόφαση για την πιο γόνιμη χρήση του ποσού, που έχει μαζευτεί για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.
 2. Συζητήθηκε η πρόταση του ιδρύματος κατά της κακοποίησης του παιδιού «Ελίζα», να συνεργαστούν με το IW  για την εκτύπωση και διανομή εντύπων, με θέμα την υγιή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, σε κοινό πρόγραμμα δράσης Πανελλαδικής εμβέλειας.
 3. Η στήριξη που οφείλεται να δοθεί από όλα τα μέλη, για την επιτυχία των εργασιών στο Πανελλήνιο Συνέδριο της 247 Περιφέρειας IW στο Αγρίνιο τον Φεβρουάριο και  για την επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή του Women for Europe τον Απρίλη στη Σύρο. 
 4. Συζήτηση για τις αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ της 247 Περιφέρειας IW, που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή των 2 συνεδρίων.  
 5. Επίσημη ανακοίνωση ότι πλέον είμαστε 19 όμιλοι στην Ελλάδα, με την επίσημη χάρτα του Πανοράματος.
 6. Αλλαγές και διευκρινίσεις στο νέο Καταστατικό του IIW.
 7. Προβληματισμοί για την καλύτερη προώθηση του έργου των ομίλων μας, στο Διεθνές IW.
 8. Διαδικαστικά και λειτουργικά θέματα.
 9. Ενημέρωση από την τέως Εθνική Εκπρόσωπο, Μάνια Φαλίδα,
  για το πρόσφατο European Meeting, όπου συμμετείχε με την BD Σίσσυ Αυγερινού-Λιούτα. Ανακοινώθηκε ότι το 2020 το European Meeting,
  θα γίνει στην Ελλάδα.
 10. Ενημέρωση από τις υπεύθυνες των επιτροπών.

Παρευρέθηκαν: Η Διοικητής Ντέπυ Βαρότσου,  η  πρώην Διοικητής Γιάννα Καλύβα, η Γραμματέας Νανά Τσουμάκη, η  Εθνική  Εκπρόσωπος Μαρία Πλοιαρχοπούλου, η Webmaster Κατερίνα Κατσαούνη, η εκδότρια Γιούλη Μπουγιούκου, η αναπληρώτρια ΕΕ Ντίνα Ξενάκη-Φύκιρη  από την επιτροπή Καταστατικού η Μάνια Φαλίδα, από την επιτροπή κωδικοποίησης η Μαριάννα Μαλτέζου, από την επιτροπή Δημ. Σχέσεων η Κίρκη Νικολοπούλου, και τα μέλη των επιτροπών Ρόζμαρι Νικολακοπούλου, Φανή Παπαδοπούλου, Κατερίνα Γαρδούνη, Νέλλη Μπέλκη, Μαρία Γαρδούνη, Πέννυ Αλεξάτου, Ελένη Παναγιώτου.

Βοήθεια στους Πυρόπληκτους στο Μάτι

Άμεση η ανταπόκριση όλων των ομίλων της 247 Περιφέρειας Ελλάδος, στο συγκινητικό κάλεσμα της Διοικητού Ντέπυς Βαρότσου, για βοήθεια στους πυρόπληκτους στο Μάτι, τον Αύγουστο 2018.
Πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμό, φαρμακευτικό υλικό, αναπηρικό αμαξίδιο, κουβέρτες, μετρητή ζαχάρου, πιεσόμετρο, εκτυπωτή κ.ά.) και μετρητά για την κάλυψη των αναγκών των 120 πυροπλήκτων (άνδρες, γυναίκες, παιδιά), που διέμειναν στην 5η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Εθελοντική δράση στις πληγείσες περιοχές πρόσφερε σε καθημερινή βάση η Κατερίνα Κατσαούνη, του ομίλου Χαλανδρίου, Webmaster 247 Περιφέρειας Ελλάδας.
Επίσης, με γνήσιο ενδιαφέρον για την αποτύπωση των αναγκών επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή, η Βίκυ Κωνσταντινίδου, του ομίλου Γλυφάδας, η Μαρία Γουλανδρή, πρόεδρος του ομίλου Κηφισιά, η Έφη Βουρλιώτου με προσωπική προσφορά του ιδίου ομίλου, η Βίκυ Χατζηαντωνίου, πρόεδρος του ομίλου Αθηνών-Βορρά και η Τζένη Δαλλιανούδη μέλος του ομίλου.