97α γενέθλια του IW.

 

Με αφορμή τα 97α γενέθλια του IW η παρουσίαση των πιο σημαντικών στιγμών της Διοίκησης του Inner Wheel Ελλάδος τον χρόνο που πέρασε. Κορυφαίες στιγμή, το Συνέδριο του Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, η αλλαγή ηγεσίας τον Ιούνιο και η δημιουργία της Ομοσπονδίας Inner Wheel Ελλάδος τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη χρονιά,  η επικοινωνία σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο μέσω διαδικτύου, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, καθιερώθηκε και μας έφερε όλες πιο κοντά! Ας είμαστε όλες καλά, πάντα δυναμικές και δημιουργικές, υπηρετώντας τις αξίες του Inner Wheel και επιφέροντας καινοτόμες αλλαγές που προάγουν τον Οργανισμό, όπως μας προτρέπει η  πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel, Bina Vyas.

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό video:

 

Σημείωμα της Ελένης Γιαννιδάκη, Διοικητού της 247 Περιφέρεια IW Ελλάδος σχετικά με την αυτοαποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου.

“Στην Ελλάδα οι γυναίκες που απαρτίζουμε το Inner Wheel, τη μεγαλύτερη Γυναικεία Εθελοντικής Οργάνωση στον κόσμο, προσπαθούμε για μια καλλίτερη κοινωνία με στήριξη στη γυναίκα και στο παιδί! Δίνουμε φιλία, αλληλοκατανόηση, ειρήνη, βοήθεια στον συνάνθρωπο.
Αναφερόμαστε στην Σοφία Μπεκατώρου, δις Ολυμπιονίκης καιτην Ελληνίδα σημαιοφόρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι αυτή η γυναίκα που φέρει το Ελληνικό Εθνόσημο στο στήθος και μας γεμίζει υπερηφάνεια με τις νίκες της, υψώνει τη φωνή και καταγγέλλει τις τραγικές στιγμές που έζησε στα χέρια ενός κατώτερου ανθρώπου.
H Ομοσπονδία του Inner Wheel Ελλάδος σε συγχαίρει για το θάρρος σου και όλες μαζί υψώνουμε τη φωνή μας μαζί σου Σοφία! Να σταματήσει η βία κατά των γυναικών! Σπάστε την σιωπή. Είμαστε δίπλα σου! Μπράβο!”
 

14o European Meeting (Ευρωπαϊκή Συνάντηση) για τις Εθνικές Εκπροσώπους και τ.board directors IIW της Ευρώπης

Το 14ο IW Ευρωπαϊκό Meeting πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου διαδικτυακά. Οργανώθηκε από την Εθνική Εκπρόσωπο IW Ελλάδος Γιάννα Γραβιά Καλύβα, την Αν. Εθνική Εκπρόσωπο Ανθούλα Καμπουροπούλου, την IIW Board Director Μάνια Παπαδοπούλου Φαλίδα και την IIW P Board Director Σίσσυ Αυγερινού. Συντονίστρια του Meeting ήταν η IIW PBD Σίσσυ Αυγερινού και την εργασία της Γραμματέα ανέλαβε η IIW PBD Gabrielle Scruempf. 50 συμμετέχουσες από όλες τις χώρες της Ευρώπης με Εθνική Εκπρόσωπο (20 Ευρωπαϊκές χώρες) έλαβαν μέρος στο Meeting. Η α. τ. Πρόεδρος του Διεθνούς Inner Wheel Phyllis Charter, οι τ. Πρόεδροι του Διεθνούς Inner Wheel Catherine Refabert και Charlotte De Vos και η Υπεύθυνη Καταστατικού του Διεθνούς Inner Wheel Corinne Dalleur συμμετείχαν στο διαδικτυακό European Meeting.

Επιτροπή Internet

Την Παρασκευή 26/6/2020 έγινε στο Tennis Club Χαλανδρίου η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Internet της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος, όπου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Επιτροπής για το έτος 2019-20.

Η απερχόμενη Webmaster Κατερίνα Κατσαούνη, αφού ευχαρίστησε θερμά για τα 2 γόνιμα χρόνια συνεργασίας, όλα τα μέλη της Επιτροπής, παρέδωσε στην επόμενη Webmaster, Νέλλη Μπέλκη, με τις ευχές της για δύναμη και επιτυχία στο έργο της!!!
Τα εκλεκτά και άξια μέλη της Επιτροπής που συνεχίζουν και την επόμενη χρονιά είναι η ΕΕ και προδιοικητής, Γιάννα Καλύβα, οι αντιδιοικητές, Ντίνα Ξενάκη και Ρόζμαρι Νικολακοπούλου, η Πέννυ Αλεξάτου και η Βίκυ Κωνσταντινίδη.

Η Διοικητής, Ελένη Γιαννιδάκη συνεχάρη την Επιτροπή, για το έργο της με το παρακάτω mail:

Αγαπημένη Κατερίνα,
αγαπημένες φίλες της επιτροπής Ίντερνετ,

Θεωρώ ότι θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη να μην απευθύνω και εκφράσω τις ιδιαίτερες και ειλικρινείς ευχαριστίες προς το πρόσωπο σου και όχι μόνο αλλά σε όλη την επιτροπή σας για την εργασία την παρουσίαση και εξυπηρέτηση του IW Ελλάδος σε όλη την διάρκεια της θητείας σας ! Είστε μοναδικές και σας είμαστε ευγνώμονες!

Όμως καλωσορίζουμε και την Νέλλη μας και όλη την ομάδα στην ανάληψη υπηρεσίας και ευχόμαστε καλή επιτυχία

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και φιλία,

Ελένη Γιαννιδάκη

Διοικητής 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος”

Αλλαγή Ηγεσίας της 247 Περιφέρειας IW Ελλάδος 2020-21

Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 έγινε η αλλαγή ηγεσίας της 247 Περιφέρειας Inner Wheel Ελλάδος, στο Tennis Club Ηλιούπολης. Η κατά γενική ομολογία άξια Διοικητής, Ελένη Γιαννιδάκη παραμένει για 2η χρονιά Διοικητής της Περιφέρειας. Η ΕΕ Μαρία Πλοιαρχοπούλου, παράδωσε στην ΕΕ, Γιάννα Καλύβα, με τις ευχές της για καλή επιτυχία.
Η Webmaster, Κατερίνα Κατσαουνη, με ιδιαίτερη συγκίνηση παρέδωσε στην επόμενη WM, Νέλλη Μπέλκη.
Οι Αντιδιοικητές, Ντίνα Φύκιρη Ξενάκη και Ρόζμαρι Νικολακοπούλου, μαζί με τη γραμματέα, Δώρα Μαραβέγια Παπάζογλου και την Ταμία, Γιούλη Μπουγιούκου Βακαλοπούλου συνεχίζουν τα καθήκοντά τους στο ΔΣ της Περιφέρειας και για το έτος 2020-21.
Η όλη εκδήλωση εξελίχθηκε σε ζεστό φιλικό κλίμα, με τη χαρά της επανένωσης ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μελών.
Η Διοικητής Ελένη Γιαννιδάκη μίλησε το έργο της χρονιάς που πέρασε, εκθείασε τις αξιωματούχες των Ομίλων και τα μέλη, για τις δράσεις τους, ευχαρίστησε το τα μέλη του ΔΣ της Περιφέρειας, για το έργο τους και τη στήριξή τους στο πρόσωπό της, μοίρασε δώρα και όπως χαρακτηριστικά είπε “χαρίζει την καρδιά της σε κάθε μέλος του IW”.
Στην εκδήλωση έγιναν 4 νέα μέλη στον Όμιλο Χαλανδρίου.
Φίλες από όλους τους Ομίλους των Αθηνών τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και απόλαυσαν την όμορφη διοργάνωση της.

Διευρυμένο ΔΣ Περιφέρειας

Το τελευταίο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της 247 Περιφέρειας Inner Wheel Ελλάδος, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, στο Tennis Club Χαλανδρίου, με τη Διοικητή Ελένη Γιαννιδάκη, να ενημερώνει για όλα τα θέματα της Περιφέρειας και μέσα από μεστή και γόνιμη συζήτηση μεταξύ όλων των μελών του Συμβουλίου, να βρίσκονται οι καταλληλότερες και πιο ενδεδειγμένες λύσεις για όλα.
Η Διοικητής με γνώμονα την Αγάπη και τη φιλία κυριολεκτικά, αγκάλιασε με τον λόγο της τα μέλη του Συμβουλίου, και έδειξε το αληθινό της ενδιαφέρον για όλα τα μέλη των Ομίλων και το μέλλον της Οργάνωσής μας.
Πέρα από τα μέλη του ΔΣ παρευρέθηκαν και μέλη από τους Ομίλους Κηφισιάς, Αθηνών Βορρά, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Χαλανδρίου και του Patra- Europea.

Τηλεδιάσκεψη των Περιφερειών IW Μεσογείου

Το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Περιφερειών INNER WHEEL της Μεσογείου, όπου το κύριο μέρος της διοργάνωσης ανέλαβε η 211 Περιφέρεια Σικελίας Καλαβρίας, σε συνεργασία με τη 247 Περιφέρεια Ελλάδος, τη 96 Περιφέρεια Κύπρου και τη 73 Περιφέρεια FAMAT (Αλγερία, Κορσική, Γαλλική Ριβιέρα, Τυνησία, Μαρόκο). Το κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης αφορούσε τα θέματα που αναδείχτηκαν ως προβλήματα στις ημέρες της κρίσης, αλλά και οι πολλαπλές και πολυποίκιλες δράσεις των μελών του IW, για την αντιμετώπιση και τη στήριξη ανθρώπων με ανάγκες στην περίοδο αυτή.

Εξαιρετικός και καίριος ο λόγος της Διοικητού Ελένης Γιαννιδάκη, που ανέπτυξε τα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν αλλά και τις λύσεις, που δόθηκαν από τα μέλη του IW και τις επόμενες δράσεις που θα γίνουν στο μέλλον, από την πλευρά του IW Ελλάδος.

Επίσης, από την Ελλάδα, συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη η ΕΕ Μαρία Πλοιαρχοπούλου, η αναπληρώτρια ΕΕ, Γιάννα Καλύβα, η πρόεδρος Αθηνών Βορρά, Νανά Τσουμάκη, η πρόεδρος Ρόδου, Εύη Κατσάρα, και από την Ηλιούπολη, η πρόεδρος, Κατερίνα Γαρδούνη, η γραμματέας, Πέννυ Αλεξάτου και κι η εκπρόσωπος, Νέλλη Μπέλκη, που παρευρέθηκαν με αξιόλογες ομιλίες.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε σε θερμό φιλικό κλίμα με εγκάρδια συναισθήματα, χαράς κι ικανοποίησης από τις συμμετέχουσες.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις διοργανώτριες, για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση μιας τόσο επιτυχημένης τηλεδιάσκεψης και σε όλες τις αξιωματούχες και τα μέλη της Μεσογείου, που συμμετείχαν, καθώς και για τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλα τα μέλη του Inner Wheel της 247 Περιφέρειας Ελλάδας που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με τις σημαντικές κι εύστοχες ομιλίες τους, τιμώντας το Inner Wheel Ελλάδος.